DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Nagyon készül az F1-es bemutatkozásra Ocon

A Mercedes tehetsége kicsit sajnálja, hogy nem fejezheti be a DTM-szezont, de az F1-es lehetőségre nem mondhatott nemet - maximálisan szeretne felkészülni a bemutatkozására.

Esteban Ocon némileg váratlanul kapja meg a lehetőséget a Manornál Spában és az idény hátralévő részét már aktív Formula-1-es pilótaként töltheti. A Mercedes tehetsége szerint készen áll a feladatra, habár meglepte a felkérés...

Ocon_1



"Egyáltalán nem számítottam rá, de úgy érzem, hogy készen állok, köszönhetően a sok tesztnek, a sok felkészülésnek. Borzasztóan várom az első Formula-1-es hétvégémet és nagyon örülök ennek a lehetőségnek" - nyilatkozta a fiatal tehetség a SpeedWeeknek.

Ezzel együtt az idei DTM-szezonja lezárul. "Emiatt egy kicsit szomorú vagyok, szerettem volna befejezni a DTM idényét. Egyre több tapasztalatot szereztem és folyamatosan javult is a teljesítményem, egyre gyorsabbá váltam. Viszont az nem lehetséges, hogy egyszerre szerepeljek a két sorozatban, az pedig nem kérdés, hogy a Formula-1-et kellett választanom" - beszélt a helyzetről Ocon.

A fiatal már nagyon készül a bemutatkozásra. "Kőkeményen edzek, mióta bejelentették, hogy enyém a Manor ülése. Ez nagyon nem különbözik a DTM-es felkészüléstől, igyekszem a lehető legjobb formába lendülni az első Formula-1-es hétvégémre. Mielőtt beülök az autóba, találkozok majd a csapatommal és átnézzük az adatokat" - tekintett előre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: