DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton továbbra is vadászik Rosbergre

A háromszoros F1-es világbajnok ugyan idén először áll a pontverseny élén, de hiába dolgozta le 43 pontos hátrányát és nyeri sorra a futamokat, nem változik meg a hozzáállása.

Lewis Hamilton Barcelonát nevezte meg a szezon fordulópontjának és valóban, azóta a gyenge bakui hétvégét leszámítva minden futamot megnyert - az elmúlt három versenyen egyáltalán nem talált legyőzőre és át is vette a vezetést a tabellán. Ennek ellenére továbbra is úgy érzi, hogy ő a vadász és nem a vad szerepét játssza a világbajnoki címért folyó küzdelemben.

Luíz



"Továbbra is ugyanolyan a hozzáállásom, mint eddig, az üldözőé. Én továbbra is üldöző vagyok" - mondta a háromszoros világbajnok a Magyar Nagydíjat követően. "Nagyszerű dolog, hogy vissza tudtam jönni a kevesebb motorommal a szezon eleji problémák ellenére és nagyon büszke vagyok, de megfontolt is, mert hosszú még az út."

A szezon eleji problémákat azonban teljesen nem tudja maga mögött hagyni, hiszen ezek miatt biztosan cserélni kell majd egyszer a motort a Mercedesben - rajtbüntetésre és egy hátulról felzárkózós versenyre mindenképpen számíthat. "Nagyon szeretnék úgy elmenni a nyári szünetre, hogy a következő futamon is hasonló eredményt érek el. Aztán amikor megyünk Spába vagy Monzába, le kell töltenem a büntetésem, így lesz a legkisebb a veszteség."

A hockenheimi futamot már az előttünk álló hétvégén megrendezik, majd a nyári szünet után következik a Belga Nagydíj és az Olasz Nagydíj.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: