DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedes a gyenge pályáján is nyerni tudott

Toto Wolffnak voltak nehéz pillanatai a Magyar Nagydíj futama alatt, de végül Lewis Hamilton első és Nico Rosberg második pozícióját ünnepelhette a Mercedes F1-es csapatfőnöke.

Nagyszerű hétvégén van túl a címvédő német gárda, hiszen első és második helyet szállítottak a pilóták a csapatnak egy olyan pályán, ami az utóbbi években egyáltalán nem feküdt a Mercedesnek.

Toto Wolff elmondása szerint nehéz pillanatokat élt át a futam kezdetekor: „A rajtnál mindig aggódhatunk, amikor mindketten az első sorban vannak, de beszélgettünk reggel, és láthattuk, hogy a belső ívnek tisztán előnye van. Lewisnak volt egy rosszabb pillanata, de az is megoldódott.”

Az osztrák örül, hogy gond nélkül megúszták a verseny kezdeti köreit: „Azt is láthattuk, hogy az első kanyarban nagyon sportszerűen viselkedtek egymással, és ikerült az első szakasz tempója alapján megítélni, mennyit bírhatnak a gumik.”

 mercedes_07.24.



A Mercedes csapatfőnöke a futam egy szakaszán aggódott a Red Bull tempója miatt: „Bár a második etapban aggódtunk egy kicsit, mivel Ricciardo közelebb ért, de még mindig tudta Lewis emelni a tempót, még egyszer padlóig nyomta a gázt, és eltávolodott tőle.”

Wolff nagyon boldogan zárta nyilatkozatát: „Ez egy fontos 1-2, mert a pálya az elmúlt években nem volt az erősségünk. Nem nyertünk itt 2014-ben és 2015-ben sem. Tipikusan a Red Bullnak vagy a Ferrarinak fekszik. Tehát nagyon jó volt ez a visszatérés!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: