Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. február 25. vasárnap
F1

Horner szerint pilótái is gyorsak lehettek volna

Max Verstappennek és Daniel Ricciardónak sem volt tiszta időmérő edzése az F1-es Magyar Nagydíjon. Christian Horner szerint mindketten gyorsabb kört tudtak volna futni a végén.

Mindkét Red Bullban benne volt a javítás lehetősége, de egyikük sem tudott élni ezzel a hungaroringi időmérő végén. Christian Horner mégis elégedett lehet, hiszen pilótái a Mercedesek mögött a harmadik és negyedik pozícióból vághatnak neki

Horner felhívta a figyelmet egy olyan dologra, ami sokak figyelmét elkerülte: „Azt ki kellene emelni, hogy Rosberg Daniel mögött volt, és így sikerült lila középső szektort futnia. ”

Amikor a Red Bull csapatfőnökét felvilágosították, hogy a németet vizsgálják a sárga zászló miatt, így reagált: „Azt a köridejét? Akkor ez a versenybírók döntésétől függ.”

 Dppi_horner_07.23.

A brit szakember szerint nem minden úgy alakult az időmérőn, ahogy eltervezték: „Sajnálatos, mert Daniel három és fél tizeddel jobb volt, ami elég kényelmesen beosztható lett volna. A második sor mindenesetre nagyszerű pozíció a rajtra, ráadásul Max a második kifutásánál nem ért fel a gyors körére.”

Horner így emlékezett vissza Verstappen balszerencséjére: „Mondtuk neki, hogy 'gyerünk, meg kell csinálnod!' és azt hiszem, próbált kiépíteni egy különbséget maga előtt, így késte le az új kört nyolc tizeddel. Ezt is sajnálhatjuk, mivel ő is gyorsabbnak tűnt.”

Amikor azt kérdezték a csapatfőnöktől, mennyi esélyt lát a címvédő istálló ellen a futamon, a brit így válaszolt: „A Mercedes hosszú etapjai nagyon erősek voltak, kemény kihívás lesz számunkra tartani őket a versenyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?