DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo szótárában nincs olyan, hogy szerencse

Míg Verstappen versenyről versenyre újabb meglepetést húz elő, a Red Bull másik F1-es pilótájára rájár a rúd. Ricciardo nem akar a rossz szerencsével mentegetőzni, de…

Az állandó jókedve miatt népszerű ausztrál pilóta arcáról lassanként lehervadhat a mosoly: mióta Max Verstappent kapta csapattársának, rendszeresen alulmarad a hollanddal szemben. A Brit Nagydíjon első ízben időmérőn is kikapott Verstappentől, aki a futamon a Mercedesekkel csatázott, míg Ricciardo jócskán lemaradva lett negyedik.

„A virtuális biztonsági autóval buktuk el az esélyünket. Számomra balszerencsés időben rendelték el, körülbelül 10 másodpercet veszítettünk az elöl levőkhöz képest” – magyarázta Ricciardo hátrányának okát. Ettől a ponttól kezdve nagyon nehéz lett volna felzárkózni. A versenyző elismeri, hogy nem jön ki neki a lépés mostanában, de nem a balszerencsével takarózik: „Úgy fogalmaznék, hogy a dolgok nem igazán kedveztek az utóbbi időszakban, ugyanakkor nem hiszek a szerencsében, vagy ilyesmi sz*rságokban.”



Ricciardo három F1-es futamgyőzelme egyikének helyszínére tér vissza: „Remélhetőleg Budapest jobban fog alakulni. Valószínűleg az dühített fel leginkább, hogy a verseny unalmas volt számomra. A legnagyobb részében egyedül voltam, aztán a VSC is visszavetett, olyan volt, mintha eleve nagy hátrányból kellett volna indulnom. A legnagyobb részében az ujjaimmal malmoztam.”

A Brit Nagydíj safety car mögötti rajtját széles körű kritika érte, Jacques Villeneuve egyszerűen kisbabáknak nevezte a versenyzőket, akik „meghúzták magukat a biztonsági autó mögött”. Ricciardo úgy véli, jogos volt az óvatosság: „Nagyjából rendben volt, azt persze mindig lehet mondani, hogy egy körrel előbb kimehetett volna. A pálya bizonyos részei egész jók voltak, de mások igazán rosszak. Nagyon sok víz verődött fel úgy, hogy negyedikként mentem. Nem tudom elképzelni, mi volt a 12., 15. hely környékén. A láthatóság miatt is indokolt volt, az elején az 1-es kanyarban semmit sem láttam. Jó döntést hoztak” – védte a versenyirányítást Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: