DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

A mai F1-es pilóták nem hősök, csak kisbabák?

1997 F1-es világbajnoka, a sportág megmondóembere, Jacques Villeneuve ismét kemény kritikát fogalmazott meg a pilótákkal, de a döntéshozókkal szemben is - szerinte eltűntek a példaképek.

A silverstone-i biztonsági autós rajtról a vártnál talán tovább folyik a szó, szinte minden pilóta és érintett is elmondta már a véleményét a dologról és nagy általánosságban az volt az elfogadott, hogy előbb kellett volna eltüntetni a mezőny elől Maylandert. Jacques Villeneuve természetesen ezúttal sem maradt csendben és ezúttal sem a közvélemény hangján szólt...

babie



"Ugyan, mit várunk? Ezek a versenyzők még kisbabák. Ha lázba akarjuk hozni a szurkolókat, akkor hősökre van szükségünk, példaképekre, mert őket másolják az emberek" - mondta 1997 világbajnoka. "Most viszont azt látják, hogy a milliókat kereső versenyzők meghúzzák magukat a biztonsági autó mögött. Ami miatt különleges volt egy Formula-1-es pilóta, az már nincs meg."

A kanadai expilótának Nico Rosberg rádiós büntetéséről is volt mondanivalója - nem ért egyet a bírák döntésével. "Ez a döntéshozó testület egy labdarúgó-mérkőzés végeredményét is eltörölné, ha az egyik szögletzászló öt centivel magasabb lenne" - fogalmazott ezúttal is rendkívül kritikusan a Formula-1 megmondóembere.

A Ferrari korábbi pilótája, Gerhard Berger annyit tett hozzá, hogy ha esik az eső, egy átlagos pilóta nem félreállni akar, egyszerűen a pálya adottságainak megfelelően vezet - finomabban ugyan, de hasonló véleményt fogalmazott meg, mint Villeneuve. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: