DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kiderült, miért panaszkodott Ricciardo

Daniel Ricciardo az egyik kifutásánál panaszkodott a rádión, hogy nem érez elég erőt a motorban. Többek között erről, és összességében az Osztrák Nagydíj péntekéről mesélt az ausztrál a riportereknek.

A 26 éves pilóta mindkét szabadedzésen az ötödik pozícióban végzett Spielbergben. Annak tudatában, hogy a pálya nem feltétlen fekszik a Red Bull autóinak, a csapat elégedett lehet elsősorban Ricciardo teljesítményével.

Az ausztrál a rádióbeszélgetésre visszaemlékezve kezdte nyilatkozatát: „Amikor elhagytam a bokszutcát, azt mondtam, hogy nincs elég erő, de csak rossz volt a beállításom. Aggódtam az eső miatt, ezért változtattam egy kicsit, ami helyes lépésnek bizonyult.”

 Dppi_ricciardo_07.01.



Ricciardo összességében elégedett lehet: „Valójában elég jó napunk volt. Reggel gyorsan megtaláltuk a tempónkat, délután pedig vegyes körülmények fogadtak minket, de így is képesek voltunk már korán jó köridőket kisajtolni az autóból.”

A Red Bull versenyzője optimistán várhatja a hétvége hátralevő részét: „Nem kellett túl sokat küzdenünk az autóval. Tudjuk, hogy nem ezen a pályán vagyunk a legerősebbek, de ahogyan ma teljesítettünk, elégedettek lehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: