DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Mercedes előtt a McLaren?

Egyelőre biztosan nem, de Fernando Alonso, a McLaren F1-es pilótája beszélt arról, hogy bizonyos tekintetben a wokingiak már a címvédő német gárda előtt lehetnek.

A 2015-ös szezon óta a McLaren folyamatosan fejlődik, de egyelőre még csak a pontszerzés a reális cél a brit alakulat versenyzőinek számára. A csapat kétszeres világbajnoka szerint azonban nagy eredményt értek el másfél év alatt, és ilyen szintű fejlődésre nem sok gárda lenne képes a második F1-es szezonjában.

Alonso így kezdte nyilatkozatát: „Tudatában vagyok annak, hogy kemény munkát végeznek, és azt is tudom, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. A nap 24 órájában dolgoznak Sakurában minden tudásukat beleadva, de sajnos az F1-ben nincsen semmiféle mágikus gomb, amit ha egyik napról a másikra megnyom az ember, elérhet egy bizonyos szintet.”

A 2005-ös és 2006-os év világbajnoka szerint a wokingiak jobban teljesítettek ilyen kis idő alatt, mint annak idején azt a Mercedes tette a tanulóéveiben: „Ha hozzátesszük, hogy a második évünkben vagyunk, ha megnézzük az energiaforrást, a fejlődést és a megbízhatóságot, nem hiszem, hogy sok csapat lenne ebben a helyzetben már két év után. Talán a Mercedes, de ha az ő második szezonjukat nézzük, még előrébb is tartunk, mint ők.”

 Dppi_Alonso_07.01.



A spanyol pilóta nem győzte a japán gyártót dicsérni: „Le vagyok nyűgözve attól, amit a Honda művelt ilyen kis idő alatt. A legnagyobb probléma a kezdő pont volt, kicsit hátul voltunk tavaly ilyenkor. Viszont ez nagyon sokat változott, és azt hiszem, hogy határozottan a jó irányba haladunk. Tavaly a projekt nem volt elég érett, mert az erőforrás nem volt teljesen készen.”

Alonso optimistán zárta gondolatait: „Mindenki emlékszik, amikor 105 rajthelyes büntetést kapott Jenson és én, ami jelezte, hogy nem vagyunk készen a versenyzése, és egy kissé hátrébb voltunk a többi gyártóhoz képest, de a szervezettséget és a vázat nézve ott vagyunk a legjobb csapatok között, ami jó jel. Most sokkal jobb szituációban vagyunk tavalyhoz képest. Akkor nagyon sok problémát kellett megoldanunk, most csak egyet, ami sokkal könnyebb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: