DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettelnek bizonyítania kell a Ferrarinál

A Scuderia német F1-es pilótájával kapcsolatban ismét előkerült, hogy eddig csak egy istállóval nyert világbajnoki címet, igaz, azzal négyet is - még egy, másik csapattal szerzett elsőség hiányzik számára.

Sebastian Vettel a Formula-1 utóbbi nyolc évének talán legnagyobb, de mindenképpen egyik legnagyobb alakja, hiszen négy világbajnoki címet nyert zsinórban a Red Bull színeiben, most pedig a Ferrarit igyekszik a csúcsra juttatni. A német pilótával kapcsolatban ezzel együtt többször elhangzik, hogy Adrian Newey zsenialitása miatt tart ott, ahol, hiszen azokban az években nem lehetett felvenni a versenyt a Red Bull-lal.

VettelFerrari



"Szerintem csak a számok miatt vagyunk hasonlóak, mert mindketten négy világbajnoki címet nyertünk" - mondta róla a sportág egyik legendája, Alain Prost. "A többszörös világbajnokok között persze mindig vannak hasonlóságok, ilyen a tehetség és a munka, különösen, ha több csapatnál is a csúcsra érnek" - mondta a francia expilóta.

Prost valóban bajnok lett több istálló pilótájaként is, míg Vettelről ez egyelőre nem mondható el - igaz, a jelenlegi mezőnyben csak Lewis Hamilton nyert több vb-címet egynél több csapattal. Persze, ha Vettelnél behozhatatlan előnyként említi valaki a Red Bullt, akkor Hamiltonnál sem mehetünk el szó nélkül a Mercedes talán még nyomasztóbb fölénye mellett, de például Fernando Alonso vagy Ayrton Senna is csak egy istállóval jutott el a csúcsra.

"Sebastiannak nagyon jó lenne, ha egy másik csapattal is nyerne világbajnoki címet, nem csak a Red Bull-lal. Én kettővel, a Mclarennel és a Williamsszel nyertem. Ez azért megkülönböztet minket, persze azt hozzá kell tennem, hogy különböző korszakokat nem lehet jól összehasonlítani" - magyarázta Prost.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: