DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo elárulta sorsát, Raikkönen nem tudja

Az Osztrák Nagydíj sajtótájékoztatóján az ausztrál pilóta felfedte, mely csapatban tölti az elkövetkező két évet. A társaságában ülő Kimi Raikkönent is megkérdezték jövőjéről.

Christian Horner csapatfőnök egy ideje nem csinál titkot a Red Bull versenyzőinek szerződéséből: a brit vezető legutóbb tegnap, Carlos Sainz Toro Rossónál maradása kapcsán mondta el, az első csapat ülései biztosítottak 2018-ig, eddig érvényes ugyanis Daniel Ricciardo és Max Verstappen szerződése. Ricciardo a csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatón maga is megerősítette, a következő két évben az energiaitalos istállónál marad.

„A szándék mindkét oldalról azonos, nyerni akarunk. Idén nehéz lenne világbajnoki címért harcolni, de ott tartunk, ahol, ezen nem tudunk változtatni. Ami a következő évet illeti, úgy gondolom, ez a legjobb hely arra, hogy harcra keljünk a Mercedesszel. Innen fakad a döntés” – árulta el a sajtónak Ricciardo.



Az sem kérdéses, hogy ebben az időszakban a sportág nagy reménységének tartott Max Verstappen lesz csapattársa, aki a Spanyol Nagydíjon csatlakozott a Red Bullhoz. „Nehéz megmondani, mi fog történni hosszú távon, de az első néhány verseny jól alakult. Max jött és megadta az alaphangot Barcelonában, amely egy eléggé őrült hétvége volt. Monaco nem ment neki úgy, amit nyíltan el is ismert. Az új kihívás előnyünkre szolgál, remélhetőleg a csapatot is sikerül a helyes irányba vezetni vele.”

Kimi Raikkönen szintén a sajtótájékoztató résztvevői között volt. A finn világbajnok kérdéses ülésével korábban szóba hozták Ricciardót és Sainzot, akik maradnak eddigi csapatukban, a jelenlegi fő jelölt pedig Sergio Perez, aki azt mondta, „nem zárhatom ki” a Ferrarihoz való csatlakozást. A magabiztos Ricciardóval szemben Raikkönen határozatlanul beszélt jövőjéről:

„Szerződésem van idén, és nem tudom, mi fog történni jövőre. Minden évben sokat beszélnek, mindig ugyanaz a történet, mióta a Formula-1-ben vagyok. Nincs ebben semmi új, az emberek állandóan sokat beszélnek. De mindenki azt mond, amit akar, csak nagyon, nagyon keveset tudnak arról, mi folyik a háttérben” – idézi a crash.net Raikkönent. „Ha én hoznék meg minden döntést, nagyon könnyű lenne megmondani, mit csinálnék, de nem így van. A tőlem telhető legjobbat próbálom nyújtani, a csapat ismeri a történetet az én szemszögemből, és nekem ez a lényeg. Nincs igényem arra, hogy erről beszéljek itt vagy bárhol máshol, kivéve a csapatot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: