DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ezért nem megy Bottas a Ferrarihoz

Bár az elmúlt időben többször felmerült, hogy Valtteri Bottas a Ferrarinál folytathatja karrierjét, egykori F1-es honfitársa szerint ez teljesen kizárt – a finn ugyanis a Mercedeshez kerülhet majd...

Az egykori Formula-1-es pilóta, a finn Mika Salo a GPUpdate-nek nyilatkozott honfitársa, Valtteri Bottas jövője kapcsán, akit az az Aces Management menedzsel, melynek tulajdonosai mellett Mika Hakkinen és a Mercedes-főnök Toto Wolff is szerepel. Bár az elmúlt években a finnt többször szóba hozták a Ferrarival, Salo más utat képzel el a sokszoros dobogós számára.

bottas_williams_cs



A Williams opciós joggal rendelkezik 2017-re, amiről Salo így nyilatkozott: „Ez a legrosszabb lehetőség a számára. Jelenleg a Williamsszel nem nyerhet futamokat, pedig hamarosan el kellene kezdenie győzni. A lehető legjobb munkát kell végeznie és folyamatosan vernie kell Massát, valamint a jövő évi csapattársát, bárki is legyen az, utána pedig várnia arra, hogy felszabaduljon egy ülés a Mercedesnél.”

Salo szerint ugyanis ha Hamilton vagy Rosberg távozik, Bottas az egyértelmű jelölt a Mercedes számára: „Toto a menedzsere, biztos vagyok benne, hogy odaviszi. Már megmutatta, hogy mennyire jó, nagyon okos versenyző. Nem hiszem, hogy jövőre eligazolna bárhova, mivel nincsenek jó szabad ülések, s még ha Kimi el is megy, a Ferrari nem őt igazolná le. A Mercedes főnöke menedzseli, nem fog a Ferrarihoz menni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: