DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedesnél komolyan tartanak a riválisoktól

Noha a gárda behúzta az utóbbi három F1-es versenyt, a Mercedesnél egyáltalán nem nyugodtak - a sorozatos hibák miatt a Ferrari és a Red Bull is lesre kész, így Toto Wolff nagyobb odafigyelést követel.

Miután a két Mercedes kiütötte egymást Barcelonában, Max Verstappen megszerezte a 2016-os szezon ez idáig egyetlen nem Ezüstnyíllal szerzett győzelmét. Azóta Lewis Hamilton kétszer, Nico Rosberg pedig egyszer diadalmaskodott, de csapatként nem tudtak 100%-osan teljesíteni, ráadásul mindannyiszor csak egyetlen pilótájuk, a győztes állt a dobogón. Monacóban és Kanadában Nico Rosbergnek akadtak gondjai futam közben, Lewis Hamiltont pedig Bakuban hátráltatta időmérős balesete, majd a verseny alatti motorprogram-problémák.



„Nem használtuk ki a bennünk rejlő potenciált Bakuban” - mondta Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatójs, utalva arra, hogy Christian Horner is úgy vélekedett a Forma-1 legújabb aszfaltcsíkjáról, hogy azt a Mercedesre szabták. „Néhány pályán már kezdetektől megtaláljuk az optimumot - ez a pálya pedig nagyon kedvezett nekünk motorerő és aerodinamikai hatékonyság tekintetében. Ezért igen, csalódottak vagyunk.”

„A csomagunk egyértelműen gyorsabb, mint valaha, és láthattuk, hogy a pilótáink 100%-ig a határon autóznak, sőt, néha még azon túl is. Ezt szeretnénk tőlük látni. Könnyű lenne önelégültté válni, vagy egyszerűen visszafogni magunkat a sikerek után. De a pilóták hajtják előre magukat és egymást, valamint a csapatot is, lépésről lépésre. Éppen ezért elfogadjuk, hogy néha becsúszik egy-egy rosszabb hétvége - de ez jót tesz nekünk és a sportnak is. Elsődleges célunk az, hogy megszabaduljunk azoktól az apró hibáktól, amelyek miatt itt-ott pontokat hullajtunk el.”

Wolff szerint nem csak közvetlen riválisok, a Ferrari és a Red Bull miatt kell összeszedniük magukat, hanem az egyre jobb tempót diktáló Williams és Force India miatt is - többek között azok miatt a bizonyos „apró hibák” is hozzájárultak ahhoz, hogy Monacóban és Bakuban Sergio Perez, Kanadában pedig Valtteri Bottas ért oda a dobogó harmadik fokára. „Minden lehetséges fegyverre szükségünk lesz ahhoz, hogy felvegyük a harcot az egyre erősebb ellenfelekkel szemben. A Force India nagyszerű volt mostanában, a Williams mindig remekül teljesít Spielbergben, és persze folyamatos a fenyegetés a Ferrari és a Red Bull részéről - különösen, hogy utóbbiak hazai pályája következik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: