DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Korai volt a Red Bull döntése Kvjatról

Franz Tost arról az időszakról beszélt, amikor a Red Bull megtudta, hogy Sebastian Vettel elhagyja a csapatot a Ferrari kedvéért. Ekkor egy gyors döntést kellett hoznia a csapatnak.

Ez pedig nem volt más, mint Danyiil Kvjat felhozatala a Toro Rossótól. Az orosz jelenlegi főnöke szerint gyors döntést kellett hoznia a világbajnok alakulatnak. Vettel pótlására 2014 végén a fiatal orosz tehetség tűnt a legjobb megoldásnak az energiaitalos alakulat számára. Kvjat egyébként 2015-ben három ponttal csapattársa előtt a hetedik helyen zárt az összetett bajnoki pontversenyben.

Tost szerint Vettel döntése váratlanul érte Horneréket: „Nem volt tervben. Eredetileg azt gondoltuk, hogy Sebastian Vettel maradni fog a Red Bullnál, de miután ez nem igazolódott be, Danyiil Kvjat volt a következő versenyző, akit előre léptettek magukhoz.”

Az osztrák szakember szerint az orosz jobban járt volna még egy tanulóévvel a csapatánál: „Ideális esetben, jobb lett volna, ha marad még egy évet a Toro Rossónál. De a körülmények akkor megkövetelték az eligazolását.”

 Dppi_kvjat_vettel_06.25.



A Toro Rosso csapatfőnöke így folytatta: „Utólag persze mindenki nagyon okos, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a Red Bull Racing egy olyan csapat, ami a világbajnoki címért harcol. Ehhez pedig tapasztalat szükséges.”

Tost Kvjat dicséretével zárta mondandóját: „Úgy gondolom, hogy Danyiilnak volt néhány nagyon jó versenye a Red Bullnál. Ne felejtsük el az idei évi Kínában szerzett harmadik helyét. Bizonyos körülmények kellettek ahhoz, hogy visszakerüljön hozzánk a Red Bulltól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: