DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Többet vesztett egy F1-es futamnál Hamilton

Van, aki szerint sorsfordító volt az Európa Nagydíj a Mercedes két F1-es pilótája között - minden visszatért a szezon eleji mederbe és ha nem változtat sürgősen, akkor Hamilton elveszíti a vb-címet.

A gyenge rajt után Lewis Hamilton kezdte átvenni az irányítást, Monacóban és Kanadában is győzni tudott, sőt, Nico Rosberggel kapcsolatban ismét lehetett arról olvasni, hogy előjött a tavalyi énje és Hamilton mentálisan sokkal erősebb. Bakuban aztán megint fordult a kocka, a címvédő előbb elrontotta az időmérőjét, majd a versenyen végig küzdött a motorbeállításokkal, így ismét hátrányba került.

A Motorsport.com szerint ez a vereség azonban nagyon sokat számíthat a későbbiekben. Ezen a hétvégén ugyanis a Mercedes akkora fölényben volt, hogy egyedül Rosberget kellett volna megvernie, de nem csak hogy tőle kikapott, még a két Ferrari és Sergio Perez is közéjük ékelődött, így ott került komoly hátrányba a brit pilóta, ahol nyernie kellett volna. Ami különös volt, hogy mennyit hibázott, hiszen egyetlen tiszta kört sem tudott futni gyakorlatilag az időmérőn, márpedig ez már elég lett volna ahhoz, hogy minimum az első sorból rajtoljon...

HamiCrash



A hibák egyébként is jellemzőek idén Hamiltonra, több rajtot is elrontott már ebben a szezonban és ismét úgy tűnt, hogy túl lazán veszi a hétvégét - nem szimulátorozott, nem járta be a pályát, így rendre elnézte a féktávokat, majd a végzetes kanyart is szombaton. Rendben, vasárnap a motorgondok miatt nem tudott maximálisan felzárkózni, de így rendkívül sokat veszített ezen a futamon és ismét egy teljes verseny a hátránya csapattársával szemben.

Persze ez még koránt sem végzetes, főleg úgy, hogy alapvetően Hamilton a gyorsabb, ez látszik. Ami miatt a Motorsport.com mégis úgy gondolja, hogy kiemelt jelentőséggel bírt ez a hétvége, az az, hogy Rosberg egyszerűen "lejátszotta a pályáról" csapattársát. Hibátlanul, koncentráltan, tökéletesen teljesített, míg Hamilton újabb jeleit adta a túlzott lazaságnak és nemtörődömségnek, ami miatt többször megtalálták már. Úgy tűnt, hogy az első futamok után összeszedte magát és megértette, hogy ezzel nem tudja megvédeni címét, de most mégis ez történt, mégis előjött túlzott önbizalma, amelyet Rosberg megbüntetett.

A nyomás így ismét rajta van, Rosberg parádésan reagált a monacói és kanadai hétvégékre, bizonyította, hogy ez nem töri meg. A háromszoros világbajnoknak ideje megkomolyodnia, vagy elveszíti a koronát...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: