DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Palmer attól félt, hogy nem fog tudni járni

A Renault F1-es pilótája érezte a szellőt a lábán, ahogy száguldott a fal felé Monacóban - azt gondolta, hogy nem fog tudni többet járni, nagyon szerencsésnek érzi magát.

Jolyon Palmer, a Renault F1-es pilótája az esős monacói futamon csúszott meg egy zebrán a célegyenesben és a falnak csapódott - az egy dolog, hogy az autó összetört, de Palmer attól félt, hogy neki is komolyabb baja eshet. Szerencsére nem így lett, az újonc pedig a Channel4 oldalon válaszolt a rajongói kérdésekre.

Dppi_00116006_737



"Teljesen összetört az autó, de szerencse, hogy nekem nem lett komoly bajom. Egy-két horzsolást szedtem csak össze" - emlékezett vissza az esetre Palmer. "A második ütközésnél már nem volt meg a fékpedál és éreztem, ahogy jön a légáramlat a lábamra. Azt gondoltam, hogy itt a vége, nem fogok többet járni és mivel elég magas vagyok, nem egyszerű visszahúznom a lábaimat. Nagy volt a becsapódás, de szerencsém volt" - magyarázta a brit pilóta.

"Nehezek voltak a körülmények és hibáztam, így nekimentem a falnak. Nagyon rosszul éreztem magam, mert az időmérő elég jó volt és bíztam benne, hogy az esőben előrébb tudunk kerülni. Nagyon negatívan fejeztem a be a futamot, kicsit el kellett gondolkodnom, de ilyenkor nem tehetsz mást, mint hogy továbblépsz és a következő feladatra koncentrálsz".

Palmerrel kapcsolatban így is felvetődött már, hogy nem feltétlenül csinálja végig az egész idényt, mert a Renault elégedetlen vele és rendre kikap csapattársától, méghozzá jócskán. Az ütközés ezen aligha segített...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: