DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Button visszatérhet első csapatához 2017-ben

Egyre több variáció jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy ki, hol fog versenyezni a Formula-1-ben 2017-ben – a legújabb hírek szereplői Felipe Massa, Jenson Button és Stoffel Vandoorne.

Folytatódnak a jövő évi átigazolásokkal kapcsolatos találgatások, pletykák: ezúttal Jenson Button és Stoffel Vandoorne jövőjével kapcsolatban jelentek meg érdekes hírek. Korábbi sajtóértesülések szerint Vandoorne Felipe Massa helyére pályázik, aki év végén távozna a Williamstől – a brazil pilóta egyelőre nem adott világos választ arra, hogy milyen lehetőségei vannak a 2017-es évre.

 Button



A McLaren tesztpilótájának egyértelmű célja, hogy jövőre a Formula-1-ben versenyezhessen. „Egy top csapatnál szeretném kezdeni a karrierem” – nyilatkozta, majd hozzátette, szívesen tanulna például Fernando Alonso mellett. Ehhez viszont az kellene, hogy Button távozzon a csapattól, ám úgy tűnik, akár erre is esély lehet 2017-ben, ugyanis a brit a Williamshez igazolhatna Felipe Massa helyére.

Miután a pletykák elkezdtek terjedni, Valtteri Bottast, a Williams pilótáját megkérdezték, szívesen lenne-e Button csapattársa, a finn így válaszolt: „Igen.” Azonban ebben a pillanatban a pilóta sajtósa közbelépett, és Bottas csak ennyit mondott: „De tudom én is, hogy milyenek a pletykák…”

Amennyiben Button valóban a Williamshez igazolna, úgy visszatérhetne ahhoz a csapathoz, ahol 2000-ben 20 évesen kezdte karrierjét.

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: