DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari szerint nem csalnak a riválisok

A maranellói F1-es istállót meglepte, hogy nem tudnak jól menni az időmérőkön, de elfogadják az FIA döntését arról, hogy minden autó szabályos - nincs okuk mást feltételezni.

Hiába a nagy ígéretek, a fogadkozás és a bajnoki cím reménye, az első futamokon technikai ill. taktikai hibák miatt maradt el a Ferrari sikere, Barcelonában és Monacóban pedig egyszerűen lassúak voltak Vettelék - ezek következtében sokan már a Red Bullt tartják második erőnek a Mercedes mögött.

Ferrari_3



"Nem vártunk ekkore lemaradást a Mercedeshez képest, de közelebb vagyunk hozzájuk, mint 2015 végén" - mondta erről az Auto Motor und Sportnak Jock Clear, a Ferrari szakembere. "Jó, hogy közelítünk hozzájuk és biztos, hogy utol is tudjuk majd érni őket, kérdés, hogy mikor. Itt az kevés, hogy megvan a potenciál, mert bennünk is megvolt az első négy futamon, de ilyen-olyan hibák miatt elmaradtak az igazán jó eredmények".

Azt azonban Clear sem tagadja, hogy az utóbbi két versenyhétvégén valamit megváltozott. "Az időmérőn nem tudtuk kihozni a maximumot a gumikból és nem tudtunk olyan gyorsak lenni. A versenyen emiatt rögtön hátrányból indultunk. Ez minket is meglepett, hogy a legfontosabb pillanatban nem tudtuk kiaknázni a potenciálunkat".

Azt viszont elfogadták az istállónál, hogy a Red Bull és a Mercedes felnije is szabályos - hiába a pletykák arról, hogy több csapat is trükközik a guminyomással, az FIA mindent szabályosnak ítélt. "Nem hisszük, hogy ez így van, túl sokat biztos nem jelent, ha van is ilyenről szó. Mindenki használ valamit a guminyomás kezeléséhez, de az FIA mindent szabályosnak talált és nincs okunk mást gondolni".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: