DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen nem bulizik Monacóban

Kimi Raikkönen, a Ferrari versenyzője számára a Monacói Nagydíj az F1-es versenynaptár különlegességét jelenti, ám nem az átbulizott éjszakák miatt – abban neki nem lesz része.

A finn pilóta szerint a monacói pálya megunhatatlan, hiszen minden évben kihívást jelentenek a szűk, városi utcák. „A szurkolók és a versenyzők is lassan minden egyes kődarabját ismerik Monacónak, de én mindig mesésem érzem magam, amikor itt versenyzünk. Sokkal nehezebb itt hibátlan, tiszta kört menni, mint más pályákon: Monaco alattomosabb, mint a többi, mert sokkal szűkebb.”

 Kimi



Raikkönen megérti a szurkolókat, akik kívülről nézve unalmasnak tartják az utcai pályán tartott futamot – azonban versenyzői szemmel igazi élményt jelent számukra ez a hétvége. A Ferrari versenyzője szerint az izgalmak az időmérőig tartanak, hiszen a rajtsorrenddel nagyrészt el is dől a futam. „Ha elölről indulhatsz, akkor már szinte biztos, hogy jó eredményt érhetsz el. Ha viszont hátulról, akkor tudod, hogy nehéz délután vár majd rád. Kár, mert a vezetés egyáltalán nem unalmas ezen a pályán!” – mondta a finn.

A 36 éves pilóta elmondta, hiába a csillogás és a híres monacói éjszakák, ő nem vágyik másra, minthogy a hétvégén esténként hazamenjen – és aludjon. „Az idelátogatók közül sokan belevetik magukat az éjszakába, de a versenyzők számára nem sok minden változik ezen a hétvégén a többihez képest. A megbeszéléseink után visszamegyünk a hotelbe vagy a lakásunkba – aztán alszunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: