DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari a Mercedesszel harcol, nem másokkal

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája továbbra is úgy gondolja, hogy csapatának a Mercedes az első számú riválisa, nem pedig a feltörekvő Red Bull, Williams vagy McLaren.

Annak ellenére, hogy az elmúlt három évben Monacóban Nico Rosberg nyert a Mercedesszel, és az előző futamon Max Verstappen a Red Bull-lal, Vettel korábbi csapatával, a német továbbra is bizakodó a Ferrari idei évi autójával kapcsolatban. Eddig egyértelműen az olaszok voltak a címvédő alakulat kihívói, Spanyolországban azonban nem tudták győzelemre váltani Hamilton és Rosberg kiesését, miután a Red Bull húzta be az ottani hétvége futamát. Vettel mégsem az energiaitalosokat tekinti a maranellóiak legnagyobb riválisának a mezőnyben.

 160117-test-montmelò-sebastian-vettel



Vettel így formált véleményt a Spanyol Nagydíjról: „Azt hiszem, még mindig előre kell figyelnünk. vagyis a Mercedesre. Barcelonában rossz szombatot fogtunk ki, ami megmagyarázza a vasárnapi nehéz versenyt. Érthetetlen volt a tempónk, elöl kellett volna lennünk, de ez mégsem így történt. Azon a napon azt mondtam, gratulálok nekik, különösen Maxnak, de ezen már továbbléptünk.”

A négyszeres világbajnok pilóta szerint nem kérdés, ki az elsőszámú kihívója a maranellói alakulatnak: „Erős csomagunk van, hoztunk pár új alkatrészt is ide, és nyilván fejlődni akarunk, inkább csökkenteni a különbséget a Mercedesszel szemben, mint arra koncentrálni, hogy mi történik mögöttünk.”

A német versenyző továbbra is hisz benne, hogy a maranellói alakulat képes lehet az idei autóval a futamgyőzelmekre: „Nos, néhány helyen az ember talán tud erősíteni a statisztikán. Mindannyian tudjuk, hogy az élre szeretnénk visszahozni a Ferrarit. Ez a kihívás nagyon nehéz, de a célunk világos, és remélhetőleg nagyon, nagyon hamar javíthatunk ezen a rosszul hangzó statisztikán, és a tavalyi év után ismét győzelemmel térhetünk vissza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: