DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kvjat: Idén is legyőztem volna Ricciardót

Meglehetősen magabiztos nyilatkozatot tett a Red Bullból a Toro Rossóba átültetett F1-es, aki szerint mindent megfelelően csinált a szezon elején, és idén is több pontot szerzett volna az ausztrálnál.

Danyiil Kvjat 2014-ben, a Toro Rosso színeiben mutatkozott be a Formula-1-ben, majd egy évvel később, amikor Sebastian Vettel elhagyta a Red Bullt a Ferrari kedvéért, az oroszt ültették Daniel Ricciardo mellé az anyacsapatnál. A fiatal versenyző eleinte nem tudta felvenni az előző évben három futamgyőzelmet is szerző ausztrál ritmusát, ám az évad második felére megtáltosodott, s végül a pontversenyben meg is előzte őt. Az idei orosz és spanyol futamok között a Toro Rossóhoz visszaküldött pilóta szerint idén is hasonló lett volna a helyzet, ha nem küldik el a Red Bulltól:

Kvjat_RedBull_DPPI



„Amikor megérkeztem a Red Bullhoz, az autó rosszabb volt, mint az előző évi” – fogalmazott Kvjat az Autosport.com szakoldal hasábjain. „Szerintem a körülmények nem voltak épp kedvezőek, de aztán egyre jobbá váltak. A szezon második fele már jól és stabilan alakult számomra a Red Bullnál. Harcban voltam Daniellel és le is győztem őt: több pontot szereztem nála, és idén is ugyanez történt volna. Szóval marhaság, hogy túl korán érkeztem meg hozzájuk” – cáfolta az ezt érintő vádakat.

Kvjat számára nem kezdődött a legjobban a 2016-os szezon, mert bár Kínában dobogóra állhatott, az első két helyszínen csúnyán leszerepelt az időmérő edzéseken, Szocsiban pedig a rajt után mutatott be ámokfutást, amellyel tönkretette Vettel és Ricciardo versenyét is. Az orosz ennek ellenére is megvédte saját idénykezdetét:

„Több, mint jól teljesítettem. Én szereztem idei első dobogós helyezésüket. A tempónk egyre jobb és jobb lett. Megkapták, amire számítottak tőlem. Ez minden, amit mondhatok. Szerintem mindent megfelelően csináltam, abszolút megfelelően” – jelentette ki határozottan Kvjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: