DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Fejlődés a barcelonai teszten

James Allison, a Ferrari technikai igazgatója nyilatkozott a Monacói Nagydíj előtt pár nappal. A brit szakember szerint a barcelonai teszt egyértelműen segítette az olasz alakulatot az előrelépésben.

A spanyolországi futam után a csapatok a helyszínen maradtak, és május 17-én és 18-án két napos szezonközi teszten vettek részt. A Renault ekkor próbálhatta ki új specifikációjú motorját, a McLaren is sok új alkatrészt próbált ki, de a Ferrari sem maradt tétlen ezeken a napokon. Az olaszok technikai igazgatója beszélt az alakulat itt végzett tevékenységéről.

Allison szerint a Ferrari mindenképpen profitált az évközi tesztből: „Eltöltöttünk néhány napot Barcelonában a Spanyol Nagydíj után, hogy technikai beállítások teljes sorát próbáljuk ki, és javítsunk az autónkon. Ez egy nagyon sikeres teszt volt számunkra, és szerencsére fejlődtünk néhány területen, tehát alig várjuk, hogy még néhány leckét vehessünk, és alkalmazhassuk azokat Monacóban.”

 Dppi_allison_05.24.



A brit technikai igazgató a monacói aszfaltcsík jellegzetességeire is kitért: „Ez egy olyan pálya, ahol természetesen egy jó rajtpozícióval minden adott egy remek eredmény eléréséhez. Ebben a jó helyezésben az egész hétvégi munka benne van, ahol nem követhet el az ember hibákat. Az aszfalt igen sokat változik és javul folyamatosan, ahogy telik az idő, ezért szinte végig kinn kell lennünk rajta.”

„Nagy leszorítóerő kell erre a helyszínre, a kanyarok lassúak, az egyenesek rövidek, tehát egyértelműen az a csapat lesz képes jó teljesítményre, amelyik ezt a dolgot jól ki tudja használni” – zárta gondolatait Allison.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: