DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren taszítja le a trónról a Mercedest?

Újabb magabiztos nyilatkozat a McLaren részéről: Ron Dennis szerint nem a Ferrari, nem a Red Bull, hanem a wokingi F1-es istálló és a Honda fogja átvenni a hatalmat a Mercedestől.

Az utóbbi időben egyre gyakoribbak a magabiztos kijelentések a McLaren-Honda háza tájáról, most Ron Dennis fogalmazott meg egy egyelőre minimum kérdőjelsnek tűnő dolgot: úgy véli, hogy a wokingiak fogják megtörni a Mercedes egyeduralmát.

A német gyártó 2014 és az új motorok bevezetése óta nem talál legyőzőre, két egyéni és két csapatvilágbajnoki címet szerzett, ráadásul az eddigiek alapján idén is egyértelmű favorit. Az utóbbi 43 nagydíjból 36-ot (!) Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg nyert meg, a McLaren viszont a 2012-es Brazil Nagydíj óta egyetlen futamot sem tudott elsőként befejezni - az új Honda-korszakban ráadásul hatalmas lemaradásban vannak az élcsapatokhoz képest.

Alonsostart



"Őszintén hiszem, hogy a Mercedes utáni következő világbajnok a McLaren lesz" - nyilatkozta ennek ellenére Dennis a BBC-nek. "Előbb fogjuk ezt elérni mi, mint bárki más. Ez persze kihívás, de szilárdan hiszek az embereink technikai tudásában és szilárdan hiszek a Hondában is" - tette hozzá a McLaren csapatvezetője.

"A 2017-es szabályváltozások egyenlőbbé teszik a mezőnyt és elég időt biztosít számunkra, hogy felzárkózzunk a Hondával. Úgy gondolom, hogy jövőre már jó esélyeink lesznek és szerintem versenyeket tudunk majd nyerni" - magyarázta Dennis. "Nem akarok világbajnoki címet jósolni, de úgy érzem, hogy a Mercedes egyeduralmának megdöntése mindenki számára kihívás és okom van hinni abban, hogy mi fogjuk ezt megtenni bárki más előtt".

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: