DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ismét F1-es autók Imolában!

Ez még nem az a hír, amire rajongók milliói várnak a legendás pálya visszakerüléséről a naptárba, mindenesetre júniusban ismét felbőgnek a motorok az Enzo és Dino Ferrariról elnevezett helyszínen.m

Június 25-én Imolában rendezik a Historic Minardi Day nevű eseményt, mellyel a 340 futamon rajthoz álló olasz istálló – a 7. legtöbb az F1 történetében, s a legtöbb azok közül, akik sosem nyertek bajnoki címet – múltja előtt tisztelegnek, s látványos bemutatót rendeznek.

alonso_minardi_2001_d



A Minardi F2-es és F3-as versenygépei mellett természetesen a Formula-1-es autók lesznek a főszereplők, melyekkel a csapat 21 éves története során olyan pilóták versenyeztek – a teljesség igénye nélkül –, mint Fernando Alonso, Alessandro Zanardi, Giancarlo Fisichella, Alessandro Nannini, Michele Alboreto, Jarno Trulli vagy épp Mark Webber.

Az érdeklődők emellett a Minardi utódja, a Scuderia Toro Rosso több versenygépét is megtekinthetik, köztük azt az STR03-ast is, mellyel Sebastian Vettel megnyerte a 2008-as monzai Olasz Nagydíjat – továbbá több olyan versenyzővel is találkozhatnak, aki fontos szerepet játszott a Minardi történetében. Az eseményről az alapító, Gian Carlo Minardi így nyilatkozott:

minardi_european_d

„Ezt a napot a Minardi csapata minden rajongójának szenteljük, akik a mai napig hatalmas kedvességet tanúsítanak felém. A Targa Florión a saját szememmel láthattam ezt a szeretetet, nagyon megmozgattak. Őszintén szólva, nem is vártam volna ezt. A Historic Minardi Day lehetőséget biztosít arra, hogy a rajongók újraéljék a Minardi 35 éves történetét és 340 F1-es nagydíját azok társaságában, akik hozzájárultak a csapat történetéhez. Minél többen leszünk, annál jobb!”

Az eseményről további információkat ide kattintva találhatnak az érdeklődők.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: