DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Hol kell javítani?

A Ferrarinak idén még egyetlen tiszta versenyhétvégéje sem volt, így nehéz lenne megmondani, pontosan hol és mekkora hátrányt szenvednek a Mercedeshez képest – véli a finn F1-es bajnok.

Mivel a Ferrarinak egyelőre még egyetlen tiszta versenyhétvégéje sem volt és a Mercedest is több nehézség sújtotta, nehéz pontosan megítélni, mekkora a különbség a két élcsapat között, s ahogy Kimi Raikkönen kiemelte: azt is problémás meghatározni, hogy a Ferrari milyen területeken van lemaradva a csillagosoktól. Az eddigi négy versenyből háromszor a maranellóiak egyik autója kiesett, kétszer ráadásul a futam legelején, míg a kínai rajtnál a két versenyző összeütközött egymással.

kimi_bah16_cs



„Azt hiszem, nem könnyű rámutatni, mire is lenne szükségünk” – nyilatkozta Raikkönen. „Biztos vagyok benne, hogy tudunk pár apróságot, amin fejlesztenünk kell, s jönni is fognak az újítások ezen a téren, csakhogy a Mercedes most is nagyon gyors, épp mint az elmúlt esztendőkben volt. Úgy gondolom, hogy idén még egyszer sem állt össze minden egy tiszta hétvégéhez, és ez nem javít a helyzetünkön: ha egy ilyen csapatot akarsz megverni, nem dobhatsz el ennyi mindent.”

„Egyértelműen megvan mindenünk ahhoz, hogy végrehajtsuk, amit kell” – folytatta Raikkönen. „És egészen biztosan vagyok benne, hogy ha egyszer végre minden összeáll úgy, ahogy akarjuk, akkor nagyon erősek lehetünk csapatként. Persze csalódást jelent számunkra, hogy nem sikerül mindkét autóval abban a pozícióban célba érnünk, ahol megérdemeljük, de most legalább a megfelelő módon csináljuk a dolgokat.”

„Nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de tudom, hogy képesek vagyunk odaérni” – zárta szavait a finn, aki idén eddig négyből kétszer állhatott a dobogóra, s ezzel az összetett harmadik helyén áll, igaz, 55 ponttal lemaradva az éllovas Rosbergtől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: