DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Kvjat többeknek tartozik

Az orosz F1-es futam rajtjánál kamikazeként viselkedő Danyiil Kvjatra nemcsak Sebastian Vettel, hanem csapattársa, Daniel Ricciardo is kiakadt, akitől az eset az összetett harmadik helyét vette el.

A Red Bullnak nem volt túl jó versenye Szocsiban – s ezzel még finoman fogalmaztunk: Danyiil Kvjat a rajt utáni első komolyabb féktávot elmérve saját maga és Daniel Ricciardo autójában is komoly kárt tett, majd pillanatokkal később Sebastian Vettelt is beleküldte a falba, amiért összesen három büntetőpont és egy tíz másodperces stop&go lett a jutalma.

kvjat_vettel_ricciardo



A Red Bull így aztán 0 ponttal zárta a hétvégét, aminek következtében az idei legjobb futamát teljesítő Williams veszélyes közelségbe került hozzájuk az összetettben, Daniel Ricciardo pedig nagy esélyt mulasztott el arra, hogy fellépjen a világbajnoki dobogóra. Nem csoda tehát, hogy az ausztrál a sajtóban megeresztett egy-két keresetlen szót csapattársáról:

„Hogy úgy mondjam, elvárok egy bocsánatkérést. Szerintem néhány embernek tartozik ezzel, szóval lássuk...” – mondta Ricciardo, aki a baleset után egy alternatív taktikával próbálkozott, ám sikertelenül: „Úgy gondoltuk, megpróbáljuk a közepes keveréket, de ez nem igazán működött. Sajnos túl nagy volt az autó sérülése, így nem sokat tanulhattunk ebből a versenyből, és az sem derült ki, milyen volt a tempónk.”

Ricciardo azért a végére egy-két pozitív gondolatot is hozzátett: „Barcelonának és Monacónak jobban kell sikerülnie, szóval van egy-két futam, ami miatt most izgatottak lehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: