DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem lesz háború Vettel és Kvjat között

A Red Bull alaposan el fog beszélgetni Danyiil Kvjattal, árulta el Helmut Marko, a csapat tanácsadója, viszont attól nem tart, hogy Sebastian Vettel bosszút áll az oroszon.

Miután Sebastian Vettel a többség szerint jogtalanul volt dühös Danyiil Kvjatra Kínában, az Orosz Nagydíjon a Red Bull fiatal pilótája minden okot megadott, hogy Vettel ezúttal indokoltan legyen kikelve magából. Helmut Marko, az energiaitalos csapat tanácsadója is elfogadhatatlannak tartja Kvjat – akinek ülése sokak szerint veszélyben van, mivel őt mozdíthatják el, hogy Max Verstappennek helyet teremtsenek – első körét:

„Mondjuk úgy, Kvjat túlságosan motivált volt. Az még elfogadható lenne, hogy hazai közönség előtt túl későn fékez és eltalál egy másik autót, de a második balesetére ez már nem mondható el. Sajnálatos, mert nem csupán Vettel és Ricciardo versenyét tette tönkre, de a sajátját is, eggyel többször ki kellett állnia. Katasztrofális nap volt” – idézi a motorsport.com Markót, aki teljesen átérzi Vettel dühét: „Sanghajjal ellentétben tökéletesen megértem őt ezúttal, igaza van.”



Marko azt is leszögezte, a csapatnak el kell beszélgetnie Kvjattal, igaz, nem azon nyomban. „Higgadjunk le egy kicsit, a hét folyamán beszélni fogunk a dologról. Egy szót mondtam neki, a többi még várat magára.”

Annak ellenére, hogy sorozatban a második versenyen akadt össze Vettel és Kvjat, aki 2014 végén a négyszeres bajnokot váltotta a Red Bullnál, Marko nem hiszi, hogy a két pilóta viszonya el fog mérgesedni: „Azt hiszem, Sebastian nagyon jól tudja, hogy a bosszú semmit sem használna neki. A jó rajtokra kell koncentrálnia, és arra, hogy az autót egészben vigye be. Ezért gondolom, hogy ebből nem lesz probléma” – fejtegette a tanácsadó.

A hírek szerint Kvjat, aki személyesen nem tudott beszélni a Ferrari-pilótával, a versenyt követően telefonon hívta fel Vettelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: