DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Magnussen véget vetett a Renault pontínségének

A dán pilóta a hetedik helyen ért célba az oroszországi F1-es viadalon, ezzel megszerezte a gyári csapatként idén visszatérő Renault első pontjait. Jolyon Palmer szerint érezhetően javult az autójuk.

A Lotus felvásárlása után ismét gyári színekben induló Renault az egyik leggyengébb láncszemnek tűnt a mezőnyben a 2016-os évad első három fordulója során, s összességében még az Orosz Nagydíj időmérőjén sem remekeltek, hiszen csak a kilencedik sorból várhatták a piros lámpák kialvását. A vasárnap azonban már jobban alakult a „sárgák” számára, különösen Kevin Magnussen szempontjából: a dán sikeresen kihasználta a start utáni kavarodást, és jó taktikával végül hetedikként zárt, amellyel hat világbajnoki pontot gyűjtött, ezzel a francia gyár megszerezte idei első egységeit az F1-ben.

Magnussen_Szocsi_DPPI



„Nagyon jó érzés megszerezni ezeket a pontokat a csapat számára, mivel tudom, milyen keményen dolgozott mindenki ebben a szezonban” – nyilatkozta Magnussen a Renault verseny utáni sajtóközleményében. „Remekül kaptam el a rajtot, de aztán vesztettem néhány pozíciót, mivel valaki épp előttem forgott meg. Ezt követően az egész versenyen keményen nyomtam, végrehajtottam néhány szép előzést, és a bokszkiállásom is kiválóan sikerült. Ma kicsit szerencsések voltunk, korábban viszont eléggé balszerencsések, szóval nyilvánvalóan nincs okom a panaszra!”

Jolyon Palmer is tudott javítani néhány pozíciót, ám az újoncnak be kellett érnie a 13. helyezéssel, így az ő első pontjai továbbra is váratnak magukra. Fredrik Vasseur versenyigazgató a brit pilótát is megdicsérte, szerinte ő is kiválóan vezetett Szocsiban, míg maga Palmer az autó javulásának örült a leintést követően:

„Nagyszerű, hogy a csapat megszerezte szezonbeli első pontjait, és örülök, hogy valódi előrelépést sikerült elérnünk az autóval” – fogalmazott a versenyző. „Kevin ma megmutatta, mire lehetünk képesek, így ez lesz a célunk a következő versenyeken is. Összességében nagyon sok pozitívumot tapasztaltunk ezen a hétvégén, ezért úgy érzem, van mire építkeznünk a soron következő futamok előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: