DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért ment át Vettel a Red Bullhoz

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint Sebastian Vettel jogosan háborodott fel, miután Danyiil Kvjat kiütötte őt az F1-es Orosz Nagydíj futamán, így el fognak beszélgetni versenyzőjükkel.

A rajtot követően Kvjat két alkalommal is nekiment Vettel Ferrarijának – a német a második alkalommal már nem úszta meg az ütközést, a gumifalban kötött ki, így versenye azonnal véget is ért. A négyszeres világbajnok a csapatrádión szinte tombolt, azonban az interjúk során már sokkal nyugodtabban nyilatkozott az esettel kapcsolatban, és csak annyit mondott, az orosz hibázott, és mindenképpen beszélniük kell majd.

 Marko



Helmut Marko a futamot követően elmondta, megérti Vettel dühét: „Ezúttal jogosan mérges.” Az ütközés után Vettel motorral ment vissza a bokszba, ahol szinte azonnal látogatást tett a Red Bullnál. A kérdésre, mit mondott nekik a német, Marko így válaszolt: „Hogy komolyan el kell beszélgetnünk Kvjattal, és ebben igaza van.”

Kvjat hazai nagydíján végül nem tudott pontot szerezni, és csak a 15. pozícióban végzett. Marko szerint lehet magyarázat arra, hogy Kvjat kétszer is ekkora bakit vétett rögtön a rajt után. „A hazai verseny, a közönség, valamint az, hogy túlságosan motivált volt” – sorolta a lehetséges indokokat a szakember.

Az ütközés miatt Kvjatot végül 10 másodperces stop&go büntetéssel sújtották a versenybírák. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: