DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz Kvjatot okolja a Q2-es kiesésért

A spanyol úgy véli, hogy az orosz pilóta akadályozta meg abban, hogy beférjen az oroszországi F1-es időmérő edzés utolsó szakaszába - csapattársa azonban boldog elért pozíciója miatt.

Az orosz pilóta mindössze 46 ezredmásodperccel autózott jobbat Carlos Sainznál a Q2-ben, de ez épp elég volt ahhoz, hogy a toro rossós ne jusson tovább. A spanyol úgy véli, hogy beszorult Kvjat mögé annak felvezető körében, az elveszített tizedek miatt azonban nem volt esélye arra, hogy megcsípje a top 10-es pozíciót.



„Amíg Kvjat a mért körére készült, kiütött engem” - nyilatkozta Sainz az időmérő edzés után. „Amikor azt mondják nekem, hogy ’Kvjat kiütött téged’, éppen az a pilóta, aki mögé korábban beszorultam...” Sainz szerint az eset inkább szerencsétlen időzítés, mintsem feltartás miatt történt. „Nem úgy történt, hogy feltartottak, inkább az játszott közre, hogy a másik mögött autózva két-három tizedet is veszíthetsz leszorítóerő tekintetében, amivel sikerült volna bejutni a Q3-ba. Ha elengedett volna, nem tudta volna rendesen lefutni az időmérőt.”

Danyiil Kvjat nem emlékszik rá, hogy közrejátszott volna Sainz kiesésében. „Ha így volt, nagyon sajnálom, de nem láttam egyszer sem a tükörben” - válaszolta Kvjat az Autosportnak, amikor megkérdezték az incidensről. „Talán összekevert valakivel, vagy valamivel, mert mindig nagy figyelmet fordítok másokra. Én sem szeretem, ha a pilóták feltartják egymást, így szeretnék egy videót is megnézni az esetről.”

Sainz azt mondta, hogy szívesen beszélne Kvjattal az esetről, de a Red Bull-Toro Rosso kapcsolat miatt inkább nem akar „balhét”. „Persze biztosan fogok mondani neki valamit, de ők a ’nagy testvér’, ezért nem panaszkodhatok sokat. Nem nagyon lenne illő a részemről, de mit lehet tenni, ilyen az élet” - mondta a spanyol pilóta.

Csapattársa, Max Verstappen már pozitívabb volt: „Örülök az időmérős eredménynek, különösen a nehéz tegnapi napot követően, ahol nagyon sokat szenvedtünk. Őszintén szólva nem vártam, hogy sikerül bejutnunk a Q3-ba, különösen azért nem, mert ez volt a szezon eddigi legnehezebb időmérő edzése. A pálya nagyon csúszott, és amint egy méterrel korábban vagy később fékeztél, máris elveszítettél rengeteg időt, és odalettek az abroncsaid is. Nagyon kellett koncentrálni, én pedig ezt tettem, így sikerült megcsípni a 9. helyet. Ami a versenyt illeti, nagy kihívás lesz, de készen állok rá, és remélem sok pontot sikerül majd gyűjtenem.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: