DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Egyelőre csak egy körön jó a Red Bull fejvédője

A Daniel Ricciardo által kipróbált Red Bull-megoldással kapcsolatban vannak még kérdőjelek, főleg a hűtéssel és szennyeződéssel kapcsolatban - egyelőre sokat nem lehet vele menni.

Daniel Ricciardo az Orosz Nagydíj első szabadedzésén kipróbálhatta a Red Bull megoldását a fejvédővel kapcsolatban, igaz, egyelőre csak egy installációs kört tett meg vele, majd ment is vissza a boxba. A kritikák természetesen záporoznak, Paddy Lowe a Mercedes részéről például azt nyilatkozta, hogy támogatja a programot, de még dolgozni kell rajta.

"240 km/h-s sebességnél lőttünk neki egy alumíniumgolyót a fejvédőnek és nem lett baja, tehát Felipe Massa ominózus baleseténél ezzel a megoldással nem történt volna semmi. A korábban látott Halóval viszont ez nem garantálható, mert a középső tartóelem mellett bármelyik oldalon berepülhetett volna a rugó" - magyarázta Christian Horner.

2m0kprcridz36hobe6i9_lg



Az új megoldás azonban egyelőre mindössze egy körön alkalmazható. "Egy gumiteszten még ki fogjuk majd próbálni, ugyanis ez a fejvédő zavarja a légáramlatot, így hosszabb távon gondok lehetnek a hűtéssel. Ezért tettünk meg csak egy kört, de ha bevezetnénk ezt a megoldást, nyilvánvalóan az egész autó tervezésénél figyelembe vennénk" - nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke.

Természetesen a szennyeződés is előkerül a megoldással kapcsolatban. "Lehet egy, a NASCAR-hoz hasonló letéphető módszer, vagy lehet bármi bevonat rajta, mint a sisakrostélyokon. Rövid távon van néhány dolog, ami használható".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: