DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Türelmes marad Alonso a McLaren-Hondánál?

Erről a témáról kérdeztek meg két egykori McLaren versenyzőt. Az egyik a wokingiakkal 2007-ben bajnoki címet szerző Lewis Hamilton volt, a másik pedig a kétszeres finn bajnok, Mika Hakkinen.

A McLaren továbbra is szenved a Honda motorral, aminek Kínában is szemtanúi lehettünk. Fernando Alonso és Jenson Button a maximumot hozták ki az autóból, ez pedig csak a 12. és a 13. pozícióra volt elég. Sokakban felmerült már a kérdés, meddig lesz türelmes a kétszeres világbajnok spanyol az alakulattal szemben, ha továbbra is csak a pontszerzésért harcolhat ebben az autóban.

Lewis Hamiltont arról kérdezték, szerinte jó cipőben jár-e egykori csapattársa: „Nem. Ez az én döntésemre emlékeztet. Maradhattam volna náluk, de kiderült, hogy végül jó döntést hoztam.”

 Dppi_alonso_04.19.



A brit mercedeses pilóta így folytatta: „Fernando hasonlóan döntött, amikor elhagyta a Ferrarit, de a McLarennek most rengeteg problémája van. Ez egy teszt lesz neki. Meg kell próbálnia jó hangulatban maradnia, de ez is nehéz a jelenlegi helyzetben.”

Mika Hakkinen is megszólalt a témával kapcsolatban: „Nem tehetnek mást, minthogy folytatják a kemény munkát. Itt nincsenek csodák és egyszerű megoldások, csak a fejlődés és a problémák megoldása a járható út. És így egy nap a dolgok jóra fognak fordulni.”

A finn így beszélt a jelenlegi helyzetéről a McLarennél: „A nagy kérdés, meddig fog ez húzódni. Nekem nagyon sokáig tartott, évekig, míg megnyertem az első versenyemet az F1-ben. Úgyhogy Fernando számára is eltarthat pár évig, míg újra nyerni fog.”

Hakinnen a nagy kérdéssel zárta a nyilatkozatát, ami már sokakban felmerült: „Sok éve van a mezőnyben és kétszer világbajnok volt. Lesz-e elég türelme? Ez a kérdés. De remélem, hogy igen. Fernando egy nagyszerű srác és remek versenyző.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: