Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Pereznek minden rossz összejött a szezonnyitón

Felemás érzésekkel fejezte be az F1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat a Force India pilótapárosa, csak Nico Hülkenbergnek sikerült a pontszerzés csapata számára.

Nico Hülkenberget a hetedik helyen intették le a 2016-os év első versenyén, míg csapattársa, Sergio Perez nem tudott pontot szerezni, hiszen csak a tizenharmadik helyen végzett. Mindkét autót egy kiállásos taktikával küldte a csapat a pályára, így egyáltalán nem tett jót a taktikájuknak Fernando Alonso és Esteban Gutierrez balesete, ami miatt először a biztonsági autót küldték az aszfaltcsíkra, majd meg is szakították a versenyt.

 Dppi_perez_03.20.

Hülkenberg így értékelte a szezonnyitó futamot: „Pozitív kezdése az évnek, hogy szereztünk néhány pontot. Nem volt könnyű napunk és nehéz megállapítani, mi történt volna, ha a versenyt nem állítják meg és nem startolunk újra a biztonsági autó mögül. A piros zászló sokkal bonyolultabbá tette a dolgokat számunkra. Egy kiállásos stratégián voltunk, és a megszakítás lehetővé tette a körülöttünk lévőknek, hogy kereket cseréljenek. Ez sajnálatos és azt jelentette, hogy kiestem az addigi pozíciómból és a verseny nagy részét a Haas mögött beragadva töltöttem. Nem volt könnyű közel kerül Romainhoz és sok autó is volt mögöttem, végig nyomás alatt voltam és védekeznem kellett, nehogy megelőzzenek. Tehát a körülményeket nézve a hetedik hely kielégítőnek mondható.”

Perez az őt hátráltató tényezőket ecsetelte a nyilatkozatában, amiből akadt szép számmal: „Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk pontszerző helyen végezni. A problémák már a rajtnál elkezdődtek: elvesztettem néhány helyet a célegyenesben és így elég nehéz szituációba keveredtem. Az első etapomat Alonso mögött töltöttem, aki a gyorsabbik keveréken volt, így beragadtam mögé és a szélárnyéka miatt gyorsan elhasználtam a gumijaimat. Sajnos hasonló volt a helyzet az újraindítás után is, mert Button megelőzött a szuperlágyakon, ami szintén sok időmbe került. A biztonsági autó és a piros zászló tönkretette az egy kiállásos stratégiánkat. A végén még a fékeket is túlmelegítettem egy kissé.”

„Ez nem volt egy jó kezdete a szezonnak, főleg a tegnapi munkánkhoz képest, de előre tekintünk és keményen fogunk dolgozni” — zárta mondandóját a Force India mexikói pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?