Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 22. vasárnap
F1

Kulcsfontosságú volt a győzelem Rosbergnek

Niki Lauda szerint az idei első F1-es futam kiemelkedően izgalmasra sikerült, ki kell találniuk, hogy mi történt velük a rajtnál, de Rosberg számára nagyon fontos volt, hogy jól kezdje a szezont.

Nehéz, de végül sikeres futammal kezdte a 2016-os idényt Nico Rosberg: a rajtnál ugyan megelőzte csapattársát, de mindkét Ferrari elment mellette, később kis híján fel kellett adnia a versenyt, ám végül bejött a taktika és nagyon fontos győzelmet aratott. Niki Lauda szerint ez sokat jelent a német pilóta önbizalmának, hiszen a hétvége nagyon Hamiltonnak állt.

Rosberg_3

Rosberg hibázott a szabadedzések során, hibázott az időmérőn, simán kikapott Hamiltontól és az égvilágon semmi nem utalt arra, hogy ő futhat be elsőként - a versenytempója azonban nagyon rendben volt, így a 2014-es monzai futam óta először vezeti a világbajnokságot. "Kellett neki, hogy jól kezdje a szezont, mert ez építi az önbizalmát" - nyilatkozta Rosbergről Lauda. "Ha másképp alakul és Lewis győz, Nico szenvedne, mert mindig szenved, ha Lewis végez előrébb. Nagyon fontos volt számára ez a győzelem, hogy mentálisan erős tudjon maradni és ez jó alapot adhat neki a következő futamra. Ez jó neki és jó nekünk is, mert ha szorosabb köztük a küzdelem, azt jobban szeretem..."

Lauda szerint egyébként remekül sikerült az Ausztrál Nagydíj az izgalom szempontjából is. "Először is ez egy izgalmas futam volt. Az elmúlt három szezonban nem láttam ehhez hasonlót és azt kell mondanom, hogy félig eldőlt már a verseny a rajtnál, mert mindkét Ferrari hihetetlenül bekezdett. Elrontottuk és ki kell találnunk, hogy miért" - nyilatkozta a háromszoros világbajnok arról, hogy a két Ferrari már a rajtnál átlépte a két Mercedest.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?