Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
F1

Raikkönen: Még kifizetődhet a spórolás

A Ferrari versenyzői az Ausztrál Nagydíj időmérőjének hajrájában már nem léptek pályára, ezzel hozzájárulva a végső izgalmak elmaradásához, Kimi Raikkönen szerint azonban ez volt a helyes döntés a csapattól.

A finn a negyedik helyen zárta a 2016-os szezon első kvalifikációját. Csak a két Mercedes, illetve több mint három tizedmásodperccel saját csapattársa volt nála gyorsabb, tehát az első két rajtsor a tavalyról ismert általános képet mutatja annak ellenére is, hogy az időmérő más lebonyolítás szerint zajlott, mint korábban.

Dppi_00216014_091

„Szerintem csapatként szépen lemenedzseltük az időmérőt, nem voltak nagyobb gondjaink. A kivezető körökön és a gyorskörökön sem nagyon kerültünk forgalomba, szóval annyira jól csináltuk, amennyire csak lehetett, figyelembe véve, hogy ez volt az első alkalom” - beszélt tapasztalatairól a finn a Sky Sportsnak a leintés után.

A Mercedesek a Q2-től kezdve kapcsoltak rá igazán, és kezdtek egy másodperc körüli előnyt kialakítani a Ferrarikhoz képest. Raikkönennek saját elmondása szerint az egykörös tempóval ezúttal is voltak gondjai, de bízik abban, hogy az időmérő utolsó menetének beáldozása segíthet nekik a futamra.

„Nekem voltak kisebb nehézségeim az első kerekek felmelegítésével, emiatt pedig veszítettem egy kevés időt az első kanyarokban” - mondta. „A kvalifikáció során aztán egyre jobb és jobb lett a helyzet, de a végén aztán úgy döntöttünk, hogy a bokszban maradunk és megspórolunk egy friss gumiszettet holnapra. Meglátjuk, hogy ez a futamon mennyit számít majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?