Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Ricciardo szerint nagy esélye lenne a bajnoki címre egy másik autóban

A Red Bull 26 éves ausztrál pilótája úgy gondolja, hogy egy versenyképesebb autóval nagy esélye lenne a világbajnoki cím elhódítására és folyamatosan a dobogókért és győzelmekért küzdhetne a jelenlegi F1-es mezőnyben.

A Red Bull nem szerepelt rosszul az előszezoni teszteken, de még mindig kérdéses, hogy fel tudják-e venni a versenyt rögtön az év elején a Mercedesszel és a Ferrarival.

Dppi_00216011_381

„Őszintén szólva idén nincs reális esélyünk a világbajnoki címre. Nem akarok a világon senkinek reményt adni, amikor még egyszerűen nem vagyunk ott. Még mindig a Mercedes tűnik az egyetlennek, akit le kell majd győzni és talán az is tény, hogy ők fogják a legtöbb versenyt megnyerni” — kezdte az ausztrál a nyilatkozatát az espn.co.uk című szakoldalnak.

„De ha más szemszögből nézzük a kérdést, és valaki azt kérdezné, ha mindenkinek ugyanazok az autói lennének, akkor mik az esélyeid? Akkor azt mondanám, hogy nagyon jók. Ha valaki elfelejtette volna, remélem emlékeztettem őket, hogy még mindig itt vagyok, hogy versenyezzek, keményen menjek és a mezőny elejében tegyem azt. Remélhetőleg ebben az évben több lehetőségünk lesz a dobogóért harcolni” - zárta a mindig mosolygó Ricciardo a pozitív hangvételű mondandóját.

Ricciardo önbizalma 2014-ben nagyot nőtt, amikor a Red Bull-lal három versenyt is meg tudott nyerni a Mercedes dominancia első évében. Csak Sebastian Vettel volt képes ugyanerre a tavalyi évben a folyamatosan fejlődő Ferrarival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?