Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Többen kételkednek az új időmérő indításában

Christian Horner és Niki Lauda sem biztos benne, hogy az új időmérős rendszer a Formula-1 szezonnyitó nagydíján, Ausztráliában működőképes lesz – ám ha mégis, kíváncsian várják, hogyan zajlik majd.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke egyetért azzal, hogy néhány módosítást be kell vezetni a sportban, ám az még nem teljesen egyértelmű számára, hogy jelenleg jó megoldást találtak-e ki. „Igazából meg tudom érteni az irányt, amely felé haladni szeretnének. Megpróbálják kicsit felrázni a dolgokat, mint egy esős időmérőn. Őszintén szólva nem tudom, hogy az új időmérős rendszer a helyén lesz-e Melbourne-ben.”

 Horner Lauda

Horner hozzátette, a változtatás önmagában jó dolog, azonban éppen most ő nem hozott volna hasonló módosítást a szabályok tekintetében. „Szükség volt arra, hogy megtegyék? Nem. Drámaian megváltoztatja a dolgokat? Nem. Zavaros a dolog? Igen.”

Niki Lauda egyetért kollégájával, és örül, hogy Bernie Ecclestone ötletét – mely szerint az időmérő első tíz helyezettjének a sorrendje megfordult volna a rajtrácson – sikerült elvetniük, és konszenzusos megoldást találtak. „Érthető módon aggódik a csökkenő közönség miatt, ezért valami teljesen abszurd dologgal jött a Stratégiai Csoport elé.”

„Akárki is szerzi meg a pole-t, a tizedik pozícióból kellett volna rajtolnia, és akárki a tizedik, az első rajtkockából startolhatott volna. Ez egy érdekes ötlet, de számomra teljesen a versenyzés szabályainak mond ellent. Hogy ezt megállítsuk, mindannyian úgy döntöttünk, hogy ezt választjuk, de az az ostobaság, hogy kitaláltunk valamit, és talán nem fog történni semmi. De ha nem lehet végrehajtani, az sem baj.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?