Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Taylor Swift „hozza vissza” az USA Nagydíjat

Tíz nappal a 2016-os F1-es szezonkezdet előtt dőlt csak el az USA Nagydíj sorsa és vált ezzel véglegessé az idei versenynaptár. Austin az állami támogatás megvonása miatt volt veszélyben.

Noha a legújabb amerikai Formula-1-es pálya 2012-ben egy tízéves szerződés megkötésével csatlakozott a bajnoksághoz, néhány év múlva a helyzet már egyáltalán nem nézett ki fényesen a Circuit of the Americas számára. Texas állam először csökkentette az előzetesen megállapított támogatás mértékét, majd tavaly külső tényezők miatt még nagyobb bajba került a helyszín, amikor a versenyhétvége jelentős része ítéletidő mellett zajlott, így a vártnál jóval kevesebb jegyeladás miatt komoly veszteséget könyveltek el a szervezők.

Dppi_00115017_536

Emiatt a pálya F1-es jövője veszélyben forgott, és az FIA 2016-os, 21 helyszínt számláló naptárában egészen mostanáig csak feltételes helyet foglalt el az USA Nagydíj október 23-ára. A pálya elnöke, Bobby Epstein azonban most örömmel jelentette be, hogy sikerült rendezniük a vitás dolgokat az állammal, így a futam megkapta a zöld jelzést.

Idén Austin ötödik alkalommal látja vendégül az F1-et, ennek alkalmából pedig különleges programmal készülnek a szervezők, és a sajtótájékoztatón azt is közölték, hogy a világhírű popénekes, Taylor Swift fog fellépni a hétvége során a helyszínen - a közösségi médiában pedig azonnal meg is indult a viccelődés, hogy tulajdonképpen a két bejelentés közül melyiknek is van nagyobb hírértéke.

Ez a szerdai nap egyébként eddig tele van pozitív hírekkel az USA F1-es kapcsolatát illetően. A COTA idei futamának bebiztosítása mellett arra is fény derült, hogy Alexander Rossi a Manor tesztpilótájaként mégis részese marad a körforgásnak, míg az amerikai vállalkozó Band Hollinger 15%-kal immár a Williams második legnagyobb részvényese lett, miután Toto Wolff eladta neki a csapatban mostanáig meglévő 5%-os érdekeltségét.

CdHs_cmUYAAEjQE

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?