Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 20. vasárnap
F1

Milyen formában van Lewis Hamilton?

A világbajnok szerint mindent megtett télen, amit csak akart, de kőkeményen készült - az "érzés" azonban még nem tért vissza teljesen az F1-es tesztek során. bár jól érzi magát az új autóban.

A világbajnok Lewis Hamilton tavaly szezon végén "bemutatott" leeresztése, majd a téli időszakban élt nem megszokott pörgős élete miatt sokan gondolják úgy, hogy a brit címvédő nincs a legideálisabb formában az új szezon rajtja előtt. Összességében a tesztidőszak folyamán sem bizonyította ennek ellenkezőjét, hiszen Rosberg futott jobb köröket, igaz, ebből túl sok következtetést nem éri meg levonni.

"Nehéz megmondani" - nyilatkozta Hamilton arról, hogy visszatért-e már a korábbi érzés. "Alapvetően otthonosan érzem magam az autóban, de ritkán nyomtuk keményen a tesztek során és egyáltalán nem használtuk a lágyabb keverékeket" - magyarázta. "Tavaly a szezon végén megengedtem magamnak némi mókát, de nagyon keményen dolgozom a mérnökökkel, hogy olyan jól érezzem magam az autóban, amennyire csak lehetséges."

Hami

A holtidőszakban gyakorlatilag az összes pilótát edzés, vagy éppen diétás ételek fogyasztása közben láthattuk, ellentétben Hamiltonnal - a címvédő az egész világot bejárta, bulizott, élvezte a celeb életet. Elsősorban ezek miatt gondolják úgy sokan, hogy nem 100%-os a koncentrációja. "Télen mindent megtettem, amit csak lehetett. Snowboardoztam Coloradóban, Mexikóban ünnepeltem a születésnapomat, megnéztem a Super Bowl-t, játan Torontóban, Los Angelesben, de keményebb edzettem, mint bármikor." - nyilatkozta erről a Mercedes pilótája.

A közvélemény az előző szezon vége óta találgatja, hogy a Ferrari vajon meg tudja-e közelíteni a Mercedest annyira, hogy Vettel (és/vagy Raikkönen) méltó kihívója legyen Hamiltonnak - erre a tesztek alatt nem kaptunk választ, de biztató volt az olaszok tempója. "Számomra nem kétséges, hogy a Ferrari közelített hozzánk. Hogy mennyire, az majd Ausztráliában kiderül. Az biztos, hogy nem vagyunk lassúak, de azt nem tudjuk, hogy másik milyen üzemanyag-szinttel vagy motorprogrammal mentek. Melbourne-ben kiderül, hogy a Ferrari előttünk vagy mögöttünk van" - nyilatkzota Toto Wolff.

A korábbi F1-es csapatfőnök, Eddie Jordan viszont úgy véli, idén sem lehet megverni a világbajnok istállót. "A Mercedes előnye mérhetetlen. Szerintem minden bokszkiállásnál megihatnak egy kávét és még így is nyernének. Minden téren dominálnak a Formula-1-ben, ideértve a politikát is, ők most a legerősebbek."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?