Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 21. csütörtök
F1

Rosberg: A Ferrari előttünk is lehet

A német F1-es pilóta úgy véli, a Mercedes nagyon jól teljesített a teszten – az adatokra támaszkodva azonban nagyon közelinek érzi a Ferrarit, még abban sem biztos, mi a sorrend a két csapat közt.

A kéthetes barcelonai teszt befejeztével Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel zárt a legjobb köridő-eredményekkel, igaz, a megtett táv tekintetében magasan a Mercedes áll mindenki más felett. Bár a németek fukarkodtak a látványos időkkel, szuperlágy és ultralágy abroncs például egyáltalán nem került autójukra, sokak szerint a 2016-os év továbbra is az ő dominanciájukról fog szólni – Nico Rosberg szerint azonban az adatok nem ezt mutatják.

„Nagyon gyorsak voltak, az bizonyos. Minden csapatnak megvannak a stratégiai szakemberei, ezért többé-kevésbé tudjuk, milyen üzemanyagszinten vannak mások, és ők is tisztában vannak a mi üzemanyagunkkal. Tehát nagyjából tudjuk, hol állunk a Ferrarihoz képest – annyit mondhatok erről, határozottan közel. Abban azonban nem vagyunk biztosak, hogy előttük vagy mögöttük” – nyilatkozta a motorsport.com-nak.

Mikor arra kérték meg, üzenjen a Mercedes fölényét emlegetőknek, így válaszolt: „Csak annyit mondok, várjunk két hetet… Remélem, igazuk van.”

A versenyző, aki a Ferrarik mögött a harmadik legjobb köridőt futotta meg a tesztelésen, rendkívül eredményesnek ítélte a Mercedes felkészülési időszakát. „Nagyon jól alakult, ezt kijelenthetem. Természetesen a legfontosabb dolog a sebesség, amiben nem vagyunk 100 %-ig biztosak. Tudjuk, hogy a Ferrari nagyon közel van, a sorrend bárhogy alakulhat. Ezt leszámítva azonban minden más nagyon jól ment. Egyértelműen készen állok Melbourne-re” – zárt a német pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?