Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Nem hozza lázba első helye Bottast

Leggyorsabb körrel búcsúzott az F1-es teszteléstől a Williams versenyzője, aki szerint a csapat 2016-os autója ismét megbízható, ezért már csak a sebességen kell dolgozniuk.

A Williams szuperlágy abroncsokat használó finn pilótája teljesítette a szerdai tesztnap legjobb időeredményét – Valtteri Bottas ezzel be is fejezi idei tesztprogramját, legközelebb az Ausztrál Nagydíjon ül autóba, csütörtökön és pénteken Felipe Massa veszi át tőle az FW38-at. Bottas teljes mértékben késznek érzi magát az idényre.

„A mai egy jó nap volt, szép mennyiségű megtett körrel” – nyilatkozott Bottas, aki 231 kört teljesített az elmúlt két nap folyamán. 1:23.261-as ideje a teljes tesztidőszak negyedik legjobbja. „Részemről ennyi az előszezonbeli tesztelés, úgy érzem, az eddig zajló folyamatok pozitívak voltak, ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy még számos területen dolgozhatunk. Az új autóval jelentkezett néhány dolog itt és ott, de semmi komoly, ezért nem aggódom a megbízhatóság miatt, azon kell lennünk, hogy gyorsabbá tegyük.”

„Négy jó napom volt, hosszabb etapokkal, rövidebb etapokkal, és úgy érzem, 100 százalékosan készen állok” – mondta határozottan Bottas, bár hozzátette, Felipe Massára is várnak teendők. „Még mindig sok minden áll előttünk. Sokat tanulunk, és két napunk még maradt. Biztosan érkeznek új alkatrészek Melbourne-be, ezért újabb lépést fogunk megtenni.”

Tegnapi nyilatkozatában a finn szót ejtett a Mercedesről is: akkor borúlátóan úgy fogalmazott, egyetlen csapat sem fogja felvenni velük a versenyt az idény kezdetén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?