DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

A Sauber is bemutatta új autóját

Egy nappal a második barcelonai teszt előtt a svájci középcsapat is bemutatta kis késéssel elkészült 2016-os F1-es modelljét, amely az ismerős kék-sárga színeket viseli.

A svájci istálló nem készült el a február utolsó hetében zajló, első 2016-os tesztre, így a gyakorláson két pilótájuk, Felipe Nasr és Marcus Ericsson a tavalyi konstrukcióval szerepelt, és gyűjtötték be a harmadik legtöbb kört a csapatok közül. Az egy héttel később induló második tesztre terv szerint összeállt az új autó, a Ferrari-motoros C35. Az eredeti tervek arról szóltak, hogy március 1-jén, a pályára lépés előtt tartják meg bemutatójukat, az autó képeit azonban a csapat már egy nappal korábban nyilvánosságra hozta hivatalos oldalán.



A hinwili székhelyű istálló 24. szezonját kezdi meg a királykategóriában, versenyzőpárosuk változatlan marad 2015-höz képest, akárcsak az autó kék-sárga festése. A csapat célja, hogy javítson előző évi konstruktőri eredményén – az összetett 8. helyén zártak 36 ponttal.

A Sauber bemutatója azt jelenti, hogy már csak a Toro Rosso adós év eleji prezentációjával. A korábbi hivatalos álláspont szerint az alakulat idei autójával, az STR11-gyel tesztelt múlt héten, csupán a végleges festés nem készült el, Carlos Sainz azonban elárulta, Barcelonában a végleges autó helyett új alkatrészekkel felszerelt tavalyi modellel köröztek. Az utolsó 2016-os konstrukcióról a Toro Rosso tájékoztatása szerint holnap 8:15-kor hull le a lepel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: