Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Hülkenberg első lett, de nem ugrik ki a bőréből

Nico Hülkenberg első 2016-os tesztnapján alaposan bekezdett, hiszen legközelebbi üldözőjénél is 2,7 másodperccel gyorsabb volt, a német azonban nem akar sokat belelátni az eredménybe.

A Force India a többi csapattal ellentétben szuperlágy gumikon teljesítette szerdai legjobb körét, ami részben magyarázatot is adhat látványos tempófölényükre, Hülkenberg elmondása szerint azonban az istállónál más beállítások terén is a határokat feszegették a lehető legjobb köridő elérése érdekében.

10403421_10153821214617936_1874302262592386200_n

„Őszintén szólva ilyen korai napokban még nem fogok kiugrani a bőrömből. Ma egy kicsit többet akartunk kihozni a csomagunkból a teszt során, és bizonyára többet annál, mint amivel a riválisaink próbálkoztak. Semmi okom arra, hogy túlságosan is örüljek. Egyelőre úgy tűnik, hogy a csomagunk rendben van, de még mindig sok munka áll előttünk” - nyilatkozta a 99 kört teljesítő német a tesztnap végeztével.

Hülkenberg hozzátette, a hosszú téli kihagyás ellenére gördülékenyen ment számára a visszarázódás: „Természetellenes lett volna, ha beülök az autóba és már az első köröm ragyogóan sikerül, de így is elég gyorsan visszarázódtam, egy-két menet után lepergett rólam a télen felrakódott porréteg, és többnyire az autóban is bízni tudtam. Különböző beállításokat próbálgattunk, szóval pontosan olyan volt, mint egy szokványos tesztnap.”

 

A 28 éves pilótának ezzel az egy nappal kell beérnie ezen a héten, hiszen csütörtökre ismét a Force India fiatal tesztpilótája, Alfonso Celis Jr. veszi majd át a munkát a VJM09 volánjánál. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?