DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A korábbi F1-es pilóta szerint Hamilton ismét címet véd

Ismét Lewis Hamilton lesz a világbajnok, bár a sportnak jót tenne, ha más érne fel a csúcsra. A Renault már bizonyított és a Red Bull karosszériája egy jobb motorral újfent esélyes lehet - véli Nick Heidfeld.

Nick Heidfeld szerint Lewis Hamiltont idén sem lehet majd legyőzni és a brit pilóta megszerzi negyedik világbajnoki címét is - habár a sportnak jót tenne egy új bajnok.

"Úgy vélem, hogy Hamilton ezúttal is világbajnoki címet nyer, bár boldog lennék, ha ezúttal más érne fel a csúcsra. Ez lenne a sport érdeke, nagyobb lenne az érdeklődés" - nyilatkozta Heidfeld a The Statesman számára.

Hamilton-dppi



A német ex-pilóta az erőviszonyokról is beszélt.

"Remélem, hogy több csapatot látunk majd jól teljesíteni, bár egyelőre nem láttunk egyetlen tesztet sem. A Ferrari jól szerepelt tavaly, most visszatér a Renault és ott lehetnek ők is a mezőny elején. Afelől vannak kétségeim, hogy az első szezonjuk rögtön fantasztikus lesz, de a múltban nyertek már pár bajnoki címet és megmutatták, hogy képesek rá. Ráadásul ha a motorfejlesztés terén előre tudnak lépni, akkor mindenki tudja, hogy a Red Bull karosszériája ismét ott lehet a legjobak között."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: