DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Finomított verzió lesz az idei Force India

A tavaly ötödik helyen végző istálló a Silverstone-tól használt B-specifikáció finomhangolt verzióját veti be a 2016-os szezonban - nagy változásokra nem számíthatunk az új autóval kapcsolatban.

A Force India a 2015-ös idényt nem kezdte túl jól, ám Silverstone-ban bemutatták a B-specifikációt, amellyen nagyot javultak az év hátralévő részében - Andy Green technikai igazgató szerint ez jó alap az idei autóhoz.

"Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk" - nyilatkozta Green az f1i.comnak. "Így megtehetem azt, hogy nem az új autó építésére figyelek, hanem a fejlesztésre, frissítésre és a jövőnkre, mert az alapunk megvan. Semmi nagy újítást nem tervezünk, inkább csak finomhangoljuk a tavalyi autót 2016-ra."

Hülkenberg Force India



A Mercedes-motor terén persze várható előrelépés, a Force India már régóta dolgozik együtt a német gyártóval - akik ráadásul a minap bejelentették, hogy már a 900 lóerőt is meghaladja az erőforrás...

"A Mercedes mindig változtat valamin, amivel a csúcson maradhat a motor, de semmi nagyobb dologra nem kell gondolni. Régóta dolgozunk velünk már."

Green azt is hozzátette: a barcelonai futamra már kiderül, hogy hol is tartanak ebben a szezonban és mire elég az autó, ezek alapján fogják eldönteni, hogy mennyire koncentráljanak már 2017-re.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: