DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„A cél minden kategóriában ugyanaz!”

A Renault újonnan kinevezett versenyigazgatója, Frederick Vasseur szerint nem jelent majd hátrányt számára, hogy először fog szerepelni az F1-ben, hiszen a kisebb sorozatokban is rengeteget tanult.

A Lotust felvásároló, s ezáltal a Formula-1-be gyári színekben visszatérő Renault szerdán tartotta csapatbemutatóját, amelyen az is kiderült, hogy a korábbi híreszteléseknek megfelelően Frederick Vasseur is szerepet kapott az istálló vezetőségében. A francia szakember versenyigazgató lesz az alakulatnál, amely szerepkör eddig nem létezett a Lotusnál. Vasseur számára azonban elsősorban maga az F1 lesz újdonság, hiszen az elmúlt két évtizedet a GP2-ben és más junior kategóriákban töltötte az ART csapatfőnökeként, ahol többek között Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is megfordult nála.

Vasseur_Renault_DPPI



Vasseur úgy véli, hogy nem fog gondot okozni, hogy mostantól a száguldó cirkuszban kell dolgoznia: „Tény, hogy ez az első szerepvállalásom a Formula-1-ben, de hosszú tanulóidőt töltöttem a junior kategóriákban, és izgatottan várom, hogy az évek során megszerzett tudomásomat a Formula-1-ben is kamatoztathassam” – idézi szavait a GPUpdate.net szakoldal. „Ez egy új tapasztalat számomra, de a versenyzés szempontjából nincs különbség, a cél mindenhol ugyanaz! A győzelemhez szükséges hozzáállás kategóriától függetlenül ugyanolyan.”

A Renault Sport Formula One Team versenyigazgatója arról is beszélt, hogy melyek a fő elvárások az istállóval szemben az első időszakban: „Az első célunk, hogy egyetlen szervezetté alakítsuk a csapatot, és biztosítsuk, hogy mindenki jól tud együtt dolgozni a másikkal. Az első fő célkitűzésünk, hogy lehetővé tegyük, hogy minden gördülékenyen menjen” – fogalmazott Vasseur, hozzátéve, hogy tisztában van vele, hogy az eredményeket is viszonylag hamar szállítaniuk kell majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: