DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Prost: A jelenlétem nyomás lenne a Renault-n

Az F1 négyszeres bajnokától sokan azt várták, szerepet vállal a Renault vezetőségében. Alain Prost elmondta, miért nem csatlakozik a menedzsmenthez, és Fernando Alonsóról is beszélt.

Bár egyesek arra számítottak, hogy a négyszeres világbajnok, Alain Prost szerepet kap a Renault új Formula-1-es gyári csapatában, a francia pedig részt is vett a szerdai csapatbemutatón, végül nem nevezték ki új pozícióra: továbbra is márkanagykövet marad.

„Talán jobb így, a jelenlétem valószínűleg csak növelte volna a nyomást, hogy sikeresek legyünk” – mondta a Speed Week lapnak Prost Párizsban. A La Gazzetta dello Sport arról kérdezte, mennyi idő múlva léphet a csapat a siker útjára: „Türelmesek vagyunk, de vajon a média is az? Legalább két-három év fog eltelni. Aztán, ha jönnek az új szabályok, annak kedveznie kell a Renault-nak.”



A spanyol AS eközben – mi másról – Fernando Alonsóról és a McLaren-Hondáról érdeklődött. Legnagyobb eredményeit, köztük három világbajnoki címét Prost ennél a csapatnál szerezte, de nem szívesen válaszolt.

„Ez nem a McLaren napja, hanem a Renault-é” – mondta a 60 éves francia, aki unszolásra hozzátette: „Ha valamit kell mondanom, akkor az az, hogy fejlődni fognak ebben az évben, nem engedhetnek meg még egy olyan szezont, mint az előző. Javulni fognak, mert képesek rá, és muszáj nekik. A kérdés csak az, hogy mennyit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: