Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap
F1

Bottas szándékosan vált agresszívebbé

A Williams F1-es pilótája saját elmondása szerint direkt váltott agresszívebb stílusra a 2015-ös évad végén, hogy jelezze versenytársainak, hogy ne becsüljék alá az egymás elleni küzdelmek során.

A tavalyi Formula-1-es évad utolsó szakaszának egyik legtöbbször emlegetett aspektusa volt Valtteri Bottas és Kimi Raikkönen két ütközése: Szocsiban előbbi finn vesztett rajta ferraris kollégájának túl optimista előzési kísérletén, Mexikóban azonban a williamses autója többé-kevésbé megúszta az incidenst. Bottas most elárulta, hogy a szezon végén valóban agresszívebb stílusban kezdett el versenyezni, s ennek lehetett az eredménye a honfitársával való két baleset is. A 26 éves pilóta elmondta, mi áll ennek hátterében:

Bottas_Interlagos_DPPI_1

„Az utolsó néhány versenyen talán elkezdtem agresszívebb lenni” – nyilatkozta az Autosport szaklapnak. „Alapvetően óvatos versenyzőként ismernek, aki mindig hazahozza az autót. Továbbra is minden kockázatot számításba veszek, ugyanakkor vannak olyan helyzetek, amikor jobb, ha nem hátrálsz meg. Ez vezethet egy jó eredményhez is, vagy rosszabb esetben a másik pilóta már tudni fogja, hogy nem kellett volna próbálkozniuk.”

Amikor arról kérdezték, hogy a keményebb hozzáállás egy dobogós helyezésbe került-e számára az Orosz Nagydíjon, Bottas úgy felelt, hogy „talán”, ugyanakkor hozzátette, hogy az amúgy is pocsék éve miatt több kockázatot kellett vállalnia:

„Minden egyes pozícióért harcolni akartam, emellett azt is bizonyítani szerettem volna, hogy tudok keményen is versenyezni és soha nem adom fel. Vannak szituációk, amikor nem fogom visszafogni magam” – fogalmazott az idényt a tabella ötödik helyén záró finn, hozzátéve, hogy csak akkor fog lecsapni a lehetőségekre, ha azok egyértelműen adódnak számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?