Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 25. szerda
F1

Verstappen idén is tanulni szeretne

Minden idők legfiatalabb F1-es versenyzője, a tavaly debütáló Max Verstappen tökéletesen tisztában van vele, hogy az idei éve is a tanulásról fog szólni a Toro Rosso csapatában.

A holland ifjonc első szezonját követően az FIA év végi díjátadóján megkapta az Év Újonca díjat – is -, ám ő némi meglepetésre mégis úgy vélte, nem lehet maradéktalanul elégedett, éppen ezért boldog, hogy maradhat a Toro Rossónál és tanulhat.

„Az mindenképpen jó a fejlődésem szempontjából, hogy maradok még egy évig a csapatnál és sokkal jobban megérthetem az F1 működését. Jó úton haladunk, a szezon záróig zsinórban hat versenyen szereztem pontot, ami azért fontos, mert mutattam, hogy én is gyors vagyok, tudok előzni és képes vagyok ugyanolyan teljesítményt nyújtani hosszú távon” – fogalmazott Max Verstappen a motorsport.comnak adott interjújában.

Verstappen2

 Verstappen még egy évet tanulni akar

A mindössze három hónapja nagykorú 18 éves holland arról is beszélt, hogy első F1-es szezonja kezdetén igazán tartott attól, hogy vajon megfelel az elvárásoknak, vagy sem, ám gyorsan hozzá is tette, hogy minden kategóriaváltáskor hasonlóan érzett.

„Mindig nehéz,amikor az ember új szériába kerül. Ez így volt, amikor a gokartból a Formula 3-ba kerültem. Ott motoszkált benne a kérdés: vajon meg tudom-e csinálni? Amikor új szériába kerülök, sosem tudhatom, hogy mi vár ott rám, vagy hogyan fogok teljesíteni. Ilyenkor mindig azt mondom: majd meglátjuk. Pontosan ez történt tavaly is az F1-ggyel” – idézte fel az egy évvel korábbi eseményeket.

Verstappen elárulta, milyen téren fejlődött a legtöbbet a 2015-ös idényben, és talán ezzel a válasszal senkit nem is lepett meg.

verstappen

Verstappen először kezdi nagykorúan a szezont

„Általánosságban sokkal tapasztaltabbnak mondhatom magam. Az első versenyeken még a pályákat igyekeztem megtanulni, szoknom kellett az autót, meg azt, hogy hogyan is kell vezetni egy F1-es gépet versenyhelyzetben. Minden új volt, hiába csináltuk végig a téli teszteket és a felkészülést, egy versenyhétvége azért egészen más” – mondta Verstappen, majd arra is kitért, miben szeretne javulni az előttünk álló idény során.

„Egyértelmű: minden téren szeretnék fejlődni. Az volna a célom, hogy amiben eddig 98 százalékon álltam, abban elérjem a százat” – adott határozott választ Verstappen az idei terveit firtató kérdésre. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?