Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap
F1

Vettel nem ért egyet az elnökkel

Sergio Marchionne az F1-es bajnoki címről és az Ausztrál Nagydíj győzelmi esélyeiről beszélt, miközben Sebastian Vettel épp azt hangsúlyozta: nem szabad túl korai jóslatokba bocsátkozni.

Bár a 2016-tal kapcsolatos várakozások a Mercedes-Ferrari csata körül összpontosulnak, az olasz istálló elnöke még ennek fényében is igen optimista elvárást fogalmazott meg: a bajnoki címről és az Ausztrál Nagydíj megnyeréséről beszélt. „Erős csapatunk van, és bár az ellenfeleink is azok, azt akarjuk, mi legyünk az istálló Ausztráliában, amelyet le kell győzni, mert a miénk a történelem legeredményesebb alakulata. Minden szükséges erőfeszítést megtettünk, hogy visszavigyük a bajnoki címet Maranellóba” – mondta Sergio Marchionne a La Gazzetta dello Sport lapnak.

Sebastian Vettel eközben a müncheni TZ-nek nyilatkozott, méghozzá jóval higgadtabb fejjel, mint Marchionne – ő nem beszél bajnoki címekről, helyette a kis lépések fontosságát hangsúlyozta.

„Én és a Ferrari is fel voltunk készülve egy nehéz évre, senki sem számított arra, hogy háromszor nyerni fogunk” – kezdte 2015-tel a négyszeres bajnok. „De szinte ennél is fontosabb, mennyire kiegyensúlyozott teljesítményt szállítottunk, ezzel is megmutatva, hogy a jó úton járunk.”

„Mindazonáltal még mindig sok a teendőnk, és nem szabad elfelejtenünk, honnan indultunk. Azonban ami a kezdetben rögös volt, már sokkal simább lett. Úgy gondolom, lassan és lépésről lépésre minden összeáll. Természetesen igen csábító, hogy nagy dolgokról álmodozzunk a következő szezonnal kapcsolatban, de nem szabad elfeledkezni az oda vezető kis lépésekről. Tavaly nagyot bolydult a csapat, sok új ember érkezett, sokan pedig más pozícióba kerültek. Ehhez idő kell. Remélem, hogy a 2016-os év jobb lesz, de még mindig túl korai jóslatokba bocsátkozni” – fogalmazott Vettel, mintha csak Marchionne kijelentését akarná tompítani. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?