DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean: Legyen újra Francia Nagydíj

Az F1-es pilóta Magny-Cours visszatérését szorgalmazza a versenynaptárba, és az új helyszíneket sem kifogásolja. Elárulta azt is, egyszer szívesen versenyezne a Renault-nál.

Franciaország, a Formula-1-es cirkusz egykor oszlopos tagja utoljára 2008-ban rendezett nagydíjat Magny-Coursban, így a nemzet egyedüli királykategóriás versenyzője, Romain Grosjean még sosem szerepelhetett a nagyok között hazai pályán. A versenyző ezen változtatna: a Mexikói Nagydíj ad inspirációt neki, amely 23 év kihagyás után tudott visszatérni 2015-ben – a megelőző évben pedig Ausztria lett újra a körforgás része.

„Úgy érzem, nagyszerű, hogy Mexikó igen forró fogadtatásban részesült az összes rajongótól, lenyűgöző hétvége volt. Szeretném, ha Magny-Cours is visszatérne a naptárba, a Francia Nagydíj különleges lenne számomra. Párizs? A forgalom ott nem túl jó. Egy Francia Nagydíjat szeretnék” – idézi az f1i.com Grosjeant. Más okból kifolyólag, de Kimi Raikkönen is szívesen versenyezne újra Magny-Cours-ban.



Egyes véleményekkel ellentétben a francia pilótának nincsenek ellenére az új helyszínek sem. A következő szezonban például Azerbajdzsán érkezik, amely híján van a motorsportos tradícióknak. „Egy ideális világban mindenhol szeretnél versenyezni, de ez nem lehetséges. Szeretünk a naptárban szereplő új helyszíneket felfedezni, de Silverstone-ba, Németországba vagy Barcelonába menni mindig különleges marad” – fogalmazott a pilóta.

Grosjean jövőre az amerikai székhelyű Haas csapatnál fog versenyezni, de nem titkolja, szívesen indulna később hazai színekben is, azaz a visszatérő Renault kötelékében. „Nehéz volt elhagyni a Lotust, de talán három-négy év múlva bajnoki címet nyerő autót készítenek, felhívnak majd, és azt mondják, nyerjünk együtt. Franciaként óriási dolog lenne” – ábrándozott az Autosportnak Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: